Afbeelding

‘Ze zochten een stoer Brabants meisje’

Opmerkelijk 104 keer gelezen
UDEN – ‘Alles Mag’ heet de speelfilm die oudejaarsdag op tv uitgezonden wordt en Indy Aponno uit Uden heeft er een flinke rol in. “Ik ben het vriendinnetje van de hoofdrolspeler.”

[image=265414]

‘Alles Mag’ gaat over Tygo. “Dat is een jongen uit Sint Oedenrode die na een scheiding verhuist naar Amsterdam”, vertelt Indy. “Daar doet hij zijn spreekbeurt over carnaval. Hij wil heel graag bij de majorettes. Eigenlijk mag hij dat niet van zijn vader.”
Maar ‘Alles Mag’ met carnaval en op de poster is te zien hoe de film afloopt: in een carnavalsoptocht die in mei in Sint Oedenrode werd opgenomen. Ook de ouders van Indy en zus Sterre waren daarbij aanwezig en mochten figureren als publiek aan de kant van de weg. In carnavalskleren en zus Sterre is verkleed als lego-poppetje.
Indy is dan te zien aan de zijde van haar vriendje als majorette. Ze heeft er voor de film les in gehad, maar acteren dat was geen punt. Ze mocht ‘naturel’ spelen. “Een stoer Brabants meisje, dat is wat ze zochten, en dat ben ik”, vertelt Indy. “Tijdens de opnames legde de regisseur de situatie uit en daarin mochten we improviseren.”
Wel moest Indy naderhand nog naar Amsterdam om haar tekst opnieuw in te spreken voor de geluidsopname. “Het was heel leuk om jezelf terug te zien, maar ik wist ook nog wel wat er fout ging. We moesten vaak veel dingen overdoen. Tien keer opnieuw aan moeten komen rennen …”
Maar wat ze een leuke meivakantie gehad! Op school is ze inmiddels al gevraagd voor de toneelclub, maar basketbal en huiswerk gaan voorlopig voor.
Nee, een vriendje heeft ze nog niet, alleen in de film en met die jongen klikte het goed. De grote vraag is natuurlijk of ze in de film ook met elkaar zoenen? Indy lacht: “Bijna!”

‘Alles Mag’ gaat vandaag in première in het Eye Film Instituut in Amsterdam en wordt door de VPRO op Nederland 3 uitgezonden op 31 december om 17.35 uur

[image=265415]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant