Afbeelding

Katie Melua naar Markant

Muziek 20 keer gelezen
UDEN - Katie Melua is 26 april te zien in Markant Uden tijdens haar allereerste akoestische tournee met de naam 'Simplified - First acoustic European tour'. Met enkel de begeleiding van keyboards en bas zal tijdens deze kleine tournee de nadruk liggen op haar stem.

[image=265391]

Het leven van Katie Melua kwam in een stroomversnelling toen haar debuutalbum ‘Call Of The Search’ uitkwam in 2003. Vanaf dat moment stond ze voor uitverkochte zalen, gaf zelfs een concert op de bodem van de Noordzee en opende ze het North Sea Jazz Festival in 2007.
In 2003 maakt de wereld kennis met de zachte en sixties getinte stem van een jonge Katie Melua. Op haar achtste verhuisde ze van Georgië naar London waar ze school liep aan de befaamde BRIT School for the Performing Arts & Technology, de kweekvijver van heel wat muzieksterren. Haar fascinatie voor artiesten als Joni Mitchell, Eva Cassidy, Paul Simon en Bob Dylan schemert door op haar eerste album 'Call of the Search', dat wereldwijd miljoenen luisteraars weet te raken.
Met het tweede album 'Piece by Piece' (2005) volgt de grote doorbraak. De single 'Nine Million Bicycles' wordt een wereldhit van formaat. Melua wint aan vertrouwen en haar succes overtreft alle verwachtingen. De gouden en platina albums blijven elkaar opvolgen en Katie Melua weet met gemak de Heineken Music Hall te vullen.
Na de albums "The House" (2010) en "Secret symphony" (2012), is ze nu terug met haar zesde plaat "Ketevan".

De kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10:00. Kaarten kosten 49 euro (excl. Servicekosten) in de voorverkoop. Meer info: http://www.livepul.com / www.markantuden.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant