Afbeelding

Vijf jubilarissen in Naat Piek

Kunst en cultuur 147 keer gelezen
UDEN – Tijdens een druk bezochte receptie werden afgelopen weekend vijf jubilarissen van toneelvereniging Naat Piek gehuldigd. Onder valse voorwendsels werden zij naar het theater gelokt om gehuldigd te worden. Het zijn allen spelers met een jarenlange staat van dienst.

[image=265210]

De oudste speelster Wil van den Heuvel is bijna heel haar leven lid van een toneelvereniging en speelt al 65 jaar toneel.
Pieter Janssen is goed voor 50 jaar toneelspel en speelde veel markante rollen in grote producties. Afgelopen voorjaar schitterenden zij nog samen in het hilarische stuk De Stok.
Lies Sperber heeft een veertigjarige carrière als speelster, regisseuse en grimeuse, met als hoogtepunt een rol in de voorstelling Moeder Courage.
De twee jongste speelsters Tanja van Lanen en Noortje Timmers-Claassen kwamen als tienermeisjes 25 jaar geleden bij Naat Piek spelen. Zij begonnen bij de de Comediantjes en later speelden zij bij de spelersgroep Les Comédiens. Onder andere speelden zij samen in het familiestuk De Club van de Lelijke kinderen.

Herinneringen
De jubilarissen werden toegesproken door medespelers en oude herinneringen werden opgehaald. Na afloop ontvingen de jubilarissen een bronzen beeldje van Naat Piek, een oorkonde, bloemen en een bij hun staat van dienst behorend speldje.
Enkele van de jubilarissen zijn volgend jaar te zien in het door Sofie van den Krommenacker geregisseerde toneelstuk Grenslicht. Een toneelstuk over het leven van de Belgische vluchtelingen op Vluchtoord. www.naatpiek.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant