Afbeelding

Dansend lint van lichtjes op Kinderboerderij

Algemeen 36 keer gelezen
UDEN - De officiële opening van de levende kerststal van Kinderboerderij Uden afgelopen zaterdag was een groot succes: honderd kinderen met lampionnen liepen samen met hun ouders en grootouders een route om en over de kinderboerderij. Een dansend lint van lichtjes zorgde voor een bijzondere sfeer.

[image=265238]

Voorop liep de Kerstman en in het Hoevens bosje kwamen de kinderen twee prachtige engelen tegen die kerstkransjes uitdeelden. Toen de stoet aankwam bij de kerststal werden ook alle lichtjes van de kerststal ontstoken. Daarna speelde een grote groep kinderen van gitaarclub Gitarando op hun gitaren kerstliedjes.
Tot en met 5 januari is de kerststal dagelijks te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Kinderboerderij (maandag t/m vrijdag: 11.00 – 16.30uur, zaterdag en zondag 13.30 – 16.30uur).

Levend
Speciaal voor de kerststal is de Kinderboerderij open op tweede kerstdag van 11.00-17.00 uur. Dan komt de kerststal tot leven met ieder uur een echte Jozef en Maria. De herder waakt over zijn schaapjes en zorgt voor warmte met een houtvuur. Een wonderschone engel zweeft rond en deelt iets lekkers uit. In een sfeervolle stal vertelt de Kerstman ieder uur een mooi verhaal. Een dansgroep verzorgt een aantal keren een optreden op kerstmuziek. Nieuw dit jaar is de kerststalroute. Verspreid over de boerderij, op de meest verassende plaatsen, staan kerstgroepen ten toon gesteld. Er is een wedstrijd wie het goede aantal kerststallen vindt en onder de goede inzendingen wordt er een prijsje verloot. Op de Kinderboerderij staat ook een wensboom. Op gekleurde ballen kan iedereen zijn of haar persoonlijke kerstwens vermelden en in de boom hangen. Er wordt erwtensoep, glühwein en warme chocomel verkocht om lekker warm te blijven.

[image=265236]

[image=265237]

[image=265209]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant