4H: FC Uden met ruime voorsprong de winterstop in

Algemeen 17 keer gelezen
FC Uden speelde de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Ollandia, waar het 15 september j.l. nog met 0-2 wist te winnen door doelpunten van Witjes en Torunoglu. Na de geweldige en belangrijke overwinning van FC Uden vorige week in Boskant (0-3), moest nu Ollandia opzij worden gezet en dat gebeurde ook. FC Uden won met 2-0 en gaat de winterstop in met de ogenschijnlijk mooie cijfers van 8 punten voorsprong, 13 gespeeld 39 punten, 34 goals voor en slechts 4 tegen.

[image=265180]

Zoals verwacht was FC Uden voetballend de betere ploeg en creëerde het ook vele kansen. In de eerste minuten had Patrick Witjes zijn ploeg al op een 1-0 voorsprong moeten schieten, maar de bal werd nog gekeerd door Ollandia doelman Tom Wouters. Zo kwamen de Udenaren keer op keer op het Ollandia doel af, maar steeds stond het vizier niet scherp. Schoten van Smulders, Soury, Poels en van Geelkerken misten dan ook doel. FC Uden claimde nog wel twee keer een strafschop, maar scheidsrechter Driessen (die een keurige wedstrijd floot) wuifde deze weg. Ook een vrije trap van Thijs vd Voort trof geen doel en zo werd het duidelijk dat tot de rust niet gescoord zou worden.

Tijdens de rust werden Thijs vd Voort (rugblessure) en Talha Aydin vervangen door Steve de Jong en Apo Torunoglu. Met Steve de Jong had FC Uden trainer Johan van Osch een gouden wissel, want direct na rust zorgde hij met een afstandsschot en zijn eerste balcontact voor de bevrijdende 1-0. Vanaf rand zestien schoot hij met zijn linkerbeen de bal diagonaal langs de doelman van Ollandia. Het was nu wachten op meer doelpunten, want FC Uden was heer en meester in het veld. Goede voorzetten van Jeroen Smulders, Moukhtar Soury en David vd Elzen werden voorin niet tot doelpunt omgezet en ook een bekeken schot van Bart van Geelkerken spatte uiteen op de lat. Ollandia kon eigenlijk alleen maar lijdzaam toezien hoe slordig FC Uden met de kansen omging. Uiteindelijk is het in de 78e minuut dan toch raak als Moukhtar Soury een lage voorzet geeft op Patrick Witjes, die rustig de keeper omspeelt en de 2-0 op het scorebord zet. In de slotfase wordt FC Uden nog een strafschop onthouden na een overtreding van doelman Wouters op Stephan Cleveringa, maar dan is de buit allang binnen. FC Uden wint dik verdient van Ollandia en kan zich in de winterstop gaan voorbereiden op de, ongetwijfeld nog zware, weg naar het kampioenschap.

Deze begint als FC Uden de draad weer oppakt op 9 februari 2014 in de thuiswedstrijd tegen SCMH uit Mariaheide. In de maand januari speelt FC Uden verschillende mooie oefenwedstrijden, raadpleeg hiervoor de FC Uden website.

Opstelling FC Uden: Dennis van Ballegooij, David vd Elzen, Thijs vd Voort (Steve de Jong), Dion Poels, Rik vd Boom, Talha Aydin (Apo Torunoglu), Bart van Geelkerken, Patrick Witjes (Halid Polat), Jeroen Smulders, Moukthar Soury