Afbeelding

Leontien van Moorsel opent Uden on Ice

Algemeen 50 keer gelezen
UDEN - Het schaatsevenement Uden on Ice is geopend. Op de ijsbaan was dat al vanaf 18.00 uur en er waren meteen kinderen die zich op het mooie ijs begaven. Binnen in het Raadhuis was de opening voor sponsoren. De officiële aftrap werd gegeven door wethouder René Peerenboom samen met Leontien Zijlaard-Van Moorsel.

[image=265084]

Het was niet helemaal toevallig dat zij juist benaderd was. De actieve vrijwilliger en organisator Frans Verwijst is immers een zwager van haar. "Hij belde me twee weken geleden. En dat was de eerste keer, hij belt me nooit", lachte ze. Bij het ontbreken van een podium, klom ze maar op een stoel en vertelde over haar roerige wielrenners bestaan. Want ze was er dan wel voor Uden on Ice, met schaatsen heeft ze niet veel. "Ik kan het gewoon niet. Ik heb een slechte coördinatie blijkbaar. Maar mijn dochter Indy is nu zes, zij maakte haar eerste rondjes in Uden op het ijs."
Ondanks het serieuze verhaal over haar eetstoornis en de manier waarop haar man en familie zich over haar ontfermden, kreeg ze ook het volle restaurant aan het lachen. Ze liet een filmpje zien van haar zus Wilma die haar schreeuwend aanmoedigde tijdens een belangrijke wedstrijd. Tranen van het lachen liepen over de wangen. Wilma was er zelf niet bij. "Maar goed ook want ze zou me ter plekke neerschieten dat ik dit nu laat zien", lachte Leontien.
Ze was open, eerlijk, gaf zich bloot en toonde hoe ze nu volledig in balans en gezond in het leven staat. En volgend jaar verwezenlijkt ze haar droom; in een boerderij gaat ze als ervaringsdeskundige, jongeren met een eetstoornis begeleiden samen met professionele mensen.
Lees meer over het programma op www.udenonice.nl

[image=265085]

[image=265083]

[image=265082]

[image=265080]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant