Afbeelding

Fototentoonstelling ‘Ik voel me verf’

Kunst en cultuur 79 keer gelezen
UDEN - Dichter Maarten van den Elzen opent zondag samen met fotograaf Joost Bataille om 15.00 uur de eerste van een serie tentoonstellingen “Ik voel me verf” waarbij iedereen welkom is. De expositie bestaat uit een selectie van de portrettengalerij van stadsdichters uit Nederland en Vlaanderen en hun gedichten. De expositie is te zien in de bibliotheek van Uden van zondag 15 december tot en met zondag 5 januari.

[image=208608]

Fotograaf Joost Bataille, geboren en opgegroeid in Uden, portretteerde 51 stadsdichters en voormalige stadsdichters uit Nederland en Vlaanderen en vroeg ze een gedicht te schrijven bij de foto. Alle 50 foto’s en gedichten worden gebundeld in een fraai gebonden uitgave met hard cover onder de titel ‘Ik voel me verf’.
Ook Maarten van den Elzen is een van de geportretteerde dichters. Fotograaf Joost Bataille studeerde in 2010 af aan de Fotoacademie en werkt sindsdien voor zichzelf en in opdracht. “Een portretfoto is een verslag van de ontmoeting tussen fotograaf en geportretteerde vanuit het perspectief van de eerste. Met het gedicht komt daar een verslag bij, vanuit het perspectief van de tweede. Dan horen we ook eens van de andere kant wat we van de ene kant zien” aldus Joost Bataille.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant