Afbeelding

Talent vindt weg naar Udense Musical

Muziek 19 keer gelezen
UDEN – De cast van de Udense Musical krijgt meer en meer vorm. In de voorbije weken zijn tientallen acteurs en actrices op auditie geweest voor de vijfde Udense Musical, die in november 2014 wordt opgevoerd. Afgelopen zondag was de laatste auditieronde. Inmiddels is er een keuze gemaakt.

[image=265020]

“Ik ben heel tevreden over wat ik heb gezien”, aldus regisseur Bart Stultiens. “Ik heb tijdens de auditiedagen genoeg kwaliteiten gezien. Verschillende auditanten hebben al in een eerdere productie meegespeeld, ongeveer de helft was nieuw. En ik kan zeggen dat ook in die groep een aantal verrassend goede kandidaten zat! We kunnen dus aan de slag. Wel zitten we nog om enkele mannen verlegen. Het aantal mannen ligt duidelijk lager dan het aantal vrouwen.”

Strenge audities
Stultiens liet de auditanten flink zweten tijdens de drie auditiedagen. Allemaal droegen ze een tekst en een lied voor, maar de regisseur daagde de heren en dames niet zelden uit tot méér. Hij liet ze improviseren: van kwetsbaar kind tot zingende balletdanser en van bombastisch politiek leider tot snikkende echtgenoot. “Ja, ik vraag veel, maar ik vraag wél van iedereen hetzelfde”, aldus Stultiens. “Ik wil precies weten wat de capaciteiten zijn van de auditanten. Qua spelkwaliteit, qua zang en soms ook qua improvisatievermogen. Daarin leggen we de lat hoog, omdat de uiteindelijke voorstelling óók van een hoog niveau is.”

Mannen gezocht!
Uiteindelijk deden 58 auditanten daadwerkelijk auditie. De jongste deelnemer is 12 jaar oud en de oudste 63. De auditanten die uitgenodigd zijn deel uit te gaan maken van de cast, zijn inmiddels op de hoogte. Daarmee is de auditiefase in principe afgesloten. Mochten zich echter nog acteurs of actrices melden, dan wordt ook hun aanmelding in behandeling genomen. De Udense Musical heeft vooral behoefte aan mannelijke kandidaten.

[image=265021]

[image=265022]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant