Afbeelding

Uden beste jaarverslag van heel het land

Algemeen 16 keer gelezen
UDEN – Uden heeft het beste jaarverslag van heel het land, liet wethouder René Peerenboom vanavond enthousiast weten. Hij kwam net terug van de prijsuitreiking van de Deloitte Kordes Award, de toonaangevende prijs voor het beste jaarverslag. En dit keer was Uden niet alleen het beste in de categorie Lokaal Bestuur, maar van álle categorieën.

[image=264989]

“Een compliment voor alle ambtenaren die hier zo hard voor gewerkt hebben”, zegt Peerenboom blij. In de categorie Lokaal Bestuur was de gemeente Uden vorig jaar al het beste. Die categorie Lokaal Bestuur bestaat uit provincies, gemeenten, en waterschappen, politie & veiligheidsregio’s en sociale werkvoorziening. Wethouder René Peerenboom: "Dat heeft ons gemotiveerd om het jaarverslag verder te verbeteren. Het juryrapport hebben wij ter harte genomen. Met ook de nominatie voor dit jaar blijkt dat we met de kwaliteit van ons laatste jaarverslag in de top van Nederland zijn gebleven.”
Dat bleek toen in de finale de Udenaren werden ondervraagd door de jury. De uitslag was uiteindelijk dat Uden het ook won van de andere categorieën zoals onder andere onderwijs, rijksoverheid, coöperaties.

Beurs AEX
In de zoektocht naar hoe het beter kon heeft de gemeente Uden het standaard boekwerk losgelaten. Het jaarverslag 2012 was het eerste digitale product van de begrotingscyclus, gevolgd door de begrotingsnotie, begroting en bestuursrapportage. “Het is allemaal duidelijker en daarmee toegankelijker. Iedereen kan snel vinden wat die wil lezen.”
Behalve de eer en een mooie bokaal als prijs is er voor de Udense wethouder financiën nog een extraatje. Hij mag volgende week vrijdag 20 december de Beurs van Amsterdam openen door op de welbekende gong te slaan. RTLZ zendt dat altijd uit.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant