Afbeelding

Opening kerststal met lampionnenoptocht

Algemeen 23 keer gelezen
UDEN – Met een lampionnenoptocht wordt zaterdag om 18.00 uur de kerststal van Kinderboerderij Uden geopend. Vorig jaar deden vijftig kinderen mee.De kinderen mogen hun eigen lampion meebrengen of kunnen er een kopen op de kinderboerderij. Aan het einde van de tocht worden de lichtjes van de kerststal ontstoken.

[image=264916]

Al twee weken wordt er hard gewerkt aan de bouw van een mooie stal. Meters planken, weipalen, balen hooi, verlichting en kerstbomen vormen de basis. De ezels, verschillende rassen schapen en konijnen maken de stal tot een prachtige plaats om het kerstverhaal te beleven. Na de lampionnenoptocht maakt de gitaarclub Gitarando van Maaike Dortmans muziek en zorgen ‘kerstengelen’ voor een versnapering. Daarna is de kerststal dagelijks te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Kinderboerderij (maandag t/m vrijdag: 11.00 – 16.30uur, zaterdag en zondag 13.30 – 16.30 uur).

Figuranten
Op tweede kerstdag is de Kinderboerderij open van 11.00-17.00 uur. Dan komt de kerststal tot leven, met ieder uur een echte ‘Jozef en Maria een echt kindje Jezus’. De organisatie is nog op zoek naar enthousiaste figuranten die een uurtje in de stal willen plaatsnemen (aanmelden kan telefonisch 0413-250047 of via de mail: In de sfeervolle stal vertelt de Kerstman ieder uur een mooi kerstverhaal. Verspreidt over de kinderboerderij zijn op verschillende plaatsen kerstgroepen te bewonderen, in alle soorten en maten. De herder waakt over zijn schaapjes en zorgt voor warmte met een houtvuur. Er staat ook een ‘wensboom’ waarin iedereen een persoonlijke kerstwens kan hangen. Er wordt erwtensoep, glühwein en warme chocomel verkocht om lekker warm te blijven.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant