4H: FC Uden wint in het hol van de leeuw

Algemeen 62 keer gelezen
Zondag stonden Boskant en FC Uden tegen over elkaar voor de wedstrijd van het jaar. FC Uden was nog ongeslagen en won alle wedstrijden. Boskant daarentegen verloor alleen de eerste competitiewedstrijd van FC Uden met 1-0 door een laat doelpunt van Patrick Witjes. Het verschil tussen beide bedroeg 5 punten in Udens voordeel. Op voorhand zou je zeggen; er vallen weinig doelpunten want in elf wedstrijden hebben beide ploegen nog maar weinig goals tegen. Boskant vijf en FC Uden slechts vier. Uiteindelijk stonden er toch duidelijke cijfers op het scorebord. FC Uden won met 0-3 en maakte de kampioenaspiraties meer dan waar.

[image=264897]

FC Uden begon sterk aan de wedstrijd onder grote publieke belangstelling en zette Boskant onder druk. Het eerste Kwartier kwamen er al enkele goede kansen voor FC Uden. Eerst een schot van Patrick Witjes die door Boskant doelman Erwin Brouwers tot corner werd verwerkt en daarna een voorzet vanaf rechts gegeven door aanvoerder Jeroen Smulders op het hoofd van Patrick Witjes, maar ook deze werd een prooi voor de Boskant doelman. Boskant kreeg hierna nog een goede kans, maar FC Uden doelman Dennis v. Ballegooij, die een hoofdrol deze wedstrijd speelde, hield zijn doel schoon.

Na 38 minuten komt FC Uden op een verdiende 0-1 voorsprong. Een uittrap van FC Uden doelman Dennis van Ballegooij komt bij Moukhtar Soury terecht, die bekeken binnen schiet. Lang leek FC Uden niet te kunnen genieten van de voorsprong, omdat scheidsrechter Vissers na een onschuldige actie van David vd Elzen tot verbazing van vriend en vijand de bal op de stip legde. Tot opluchting van FC Uden bracht doelman van Ballegooij geweldig redding op de inzet van Pieter van de Warenburg. De daarop volgende aanval van Patrick Witjes over rechts wordt door Stephan Cleveringa keurig binnen geschoten en dan leidt FC Uden met de rust comfortabel met 0-2.

Na de rust speelt FC Uden de wedstrijd professioneel uit. FC Uden hoefde niet meer en Boskant kon niet meer, tussendoor werd de goed spelende Talha Aydin met een blessure vervangen door de altijd gedreven en aanjager Steve de Jong. De beslissing valt uiteindelijk in de 81e minuut als Patrick Witjes met een mooie voetbeweging Stephaan Cleveringa alleen op doelman Brouwers van Boskant af stuurt. Cleveringa blijft uiterst koel, omspeelt de keeper en scoort zijn tweede van de middag en voor FC Uden 0-3. Apo Torunoglu komt nog in het veld voor de moegestreden Jeroen Smulders. FC Uden krijgt in het slot nog kansen om de score verder uit te breiden, maar wordt tot drie keer toe terug gevlagd voor buitenspel. De grootste kans is er voor Dion Poels die oog in oog komt te staan met de Boskant doelman, maar helaas naast schiet.

Zo wint FC Uden de absolute topper in de vierde klasse H en heeft het een voorsprong van acht punten op Boskant. Daarmee heeft het team van Johan van Osch hun eigen lot steviger in handen gekregen.

Volgende week, zondag 15 december, speelt FC Uden haar laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Ollandia. Maak dat u erbij bent.