Afbeelding

‘Acht Maart voor alle vrouwen’

Algemeen 4 keer gelezen
UDEN - De vrouwenvereniging VOKU uit Uden heeft het initiatief genomen om een internationaal comité op te richten om op 8 maart evenement te gaan houden voor alle vrouwen uit Uden en omgeving. “Inmiddels zijn we met acht vrouwen afkomstig uit Turkije, Marokko, Polen, Indonesië, Afghanistan en Nederland”, vertelt Ans van den Broek. “Daarbij is er een Meidencomité opgericht dat zorg gaat dragen voor het jongerenprogramma.”

[image=264773]

De organisatie van deze manifestatie past heel goed in de doelstelling van de VOKU: “De vereniging stelt zich ten doel om door middel van vorming en ontmoeting mee te werken aan de ontplooiing van vrouwen teneinde de deelname aan alle facetten van de samenleving te bevorderen.”
De organisatie wil op 8 maart vrouwen van alle generaties en alle culturen met elkaar in contact brengen. “Wij willen de sociale samenhang bevorderen en de diversiteit en kwaliteiten van vrouwen in Uden tot haar recht te laten komen. Wij willen de sociale participatie van vrouwen bevorderen, door hen kennis te laten maken met de lokale mogelijkheden van instellingen en onder andere vrouwelijke ondernemers.“
Vrouwen van allerlei culturen en achtergronden uit Uden en omgeving zijn welkom op deze manifestatie. “We bieden een gevarieerd programma en we willen dat een hedendaagse vrouwenrechtenprobleem onder de aandacht word gebracht. We willen door middel van deze manifestatie bereiken dat er meer contact groeit tussen diverse groepen en culturen en daarmee dat (op termijn) de sociale samenhang bevorderd wordt in de lokale samenleving.”

Wie meer wil weten of denkt u een bijdrage te kunnen leveren aan deze manifestatie, kan bellen met de VOKU voorzitter Ans van den Broek, 06-23552279 of mailen naar .
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant