Afbeelding

‘Nieuwe Koek’ op CHV Noordkade

Kunst en cultuur 90 keer gelezen
VEGHEL – Negen internationale studenten en alumni van de opleiding ArtScience in Den Haag verblijven drie weken op de CHV Noordkade. Aan hen de taak om het terrein in een kunstzinnig jasje te steken. In de expositie Nieuwe Koek die vanaf februari te zien is, laten ze bezoekers kennismaken met een nieuw soort kunst.

[image=264725]

"Nieuwe Koek is een woordspeling die slaat op de graankoeken die vroeger werden gemaakt op het CHV-terrein. Maar de naam slaat ook op de toekomst omdat het terrein een culinair centrum wordt”, legt kunstenares Charlotte ’t Hart uit. De expositie bestaat uit meerdere kunstobjecten. Zo werkt Sebastian Frisch met het geluid van groeiende maisplantjes. ’t Hart bouwt een tafel die mensen op verschillende, onmerkbare manieren dichter bij elkaar brengt. De groep maakt ook een gezamenlijk kunstwerk. “We maken een audiotour over het hele terrein. Deze gaat langs alle kunstobjecten, maar voert de bezoekers ook langs plekken die van zichzelf al interessant zijn”, legt ’t Hart uit.
“ArtScience is niet de kunst die men gewend is”, vertelt kunstenaar Mischa Daams, “wij werken met performances. Dat is niet per se een voorstelling waar mensen in stoelen richting een podium kijken. Het gaat erom dat de kunstenaar een ruimte ‘manipuleert’, de toeschouwer kan de ruimte dan ‘beleven’." Het project wordt begin februari feestelijk geopend. De voortgang van Nieuwe Koek is nu al te volgen via het blog www.nieuwekoek.wordpress.com.

[image=264724]

[image=264723]

[image=264722]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant