3D: Festilent lijkt niet te stoppen

Voetbal 6 keer gelezen
ZEELAND - De derde zege alweer op rij voor Festilent. Op De Bundel werd koploper Rhode met 2-0 geklopt. Margriet kwam niet tot winst tegen Achates. En Venhorst werd ruim winnaar in de derby met Boekel Sport.

Venhorst smaakte na vier nederlagen weer het zoet van de overwinning. In de derby met Boekel Sport lieten de elf van trainer Willem van der Burgt er geen twijfel over bestaan wie de beste was. Al na tien minuten was het Tom van den Boogaard die op de zijn bekende manier naar binnen sneed en voor 1-0 zorg droeg. Van der Burgt: "We hadden voor de 1-0 al joekels van kansen, die moeten er echt in maar het gebeurde niet. Gelukkig bleven we voetballen, wat nog voor rust in de 2-0 resulteerde." De maker van de 2-0 was Teun van de Putten die van zeker 25 meter een vrije trap binnen schoot. Na rust nam Venhorst even gas terug, maar leek begrijpelijk na al die energie in de eerste helft. Boekel Sport kwam nog wel een paar keer gevaarlijk voor het doel van Venhorst, maar doelpunten leverde het niet op. Het slotwoord was voor Venhorst dat tien minuten voor tijd via invaller Sam van Lieshout op de 3-0 eindstand kwam.

[image=264560]

Avanti'31 - DAW
DAW kwam in Schijndel niet verder dan 0-0 waar beide teams tevreden mee konden zijn. Volgens trainer Hans van Es had het ook 1-1 of 2-2 kunnen zijn, maar de wedstrijd verdiende geen winnaar. DAW was een paar maal gevaarlijk via vlijmscherpe omschakelingen, maar doelpunten vielen er aan 'Dun Boschweg' niet in Schijndel.

Margriet - Achates
Margriet tegen Achates verdiende qua kijkspel een dikke acht. Aanvallend voetbal met een bijzonder sportief verloop. De Ossenaren deden het nog zonder Joey Schuurmans die nog wel degelijk één wedstrijd geschorst was, anders dan op deze website abusievelijk vermeldt. Achates was in het eerste half sterker op de Amstelhoef en kwam zelfs een paar maal vrij voor de Osse doelman. Scoren is dan een ander verhaal wat de thuisclub wel lukte. Margriet kwam in de 43e minuut op 1-0 door een doelpunt van Rick van Rodijnen die op aangeven van Ramon Verbiesen mocht scoren. Na rust werd Achates beter en drukte dat uit in de 51e minuut via een treffer van Kenny Frenken. Een kwartiertje later kwam de ploeg uit Ottersum zelfs op voorsprong door een doelpunt van Talab Sarkouk. Margriet kromde de ruggen en tien minuten voor tijd kwam de 2-2. Rob Ooms was het die een afgeslagen bal via een fraaie curve in het Ottersumse doel deponeerde wat tevens de eindstand was.

Wereldgoal
Festilent pakte de derde zege op rij. De ploeg heeft plots de eigenschap vanuit een gesloten defensie te kunnen spelen en geeft nagenoeg niets weg. Al in de vijfde minuut was het Koen van Bakel die op aangeven van Jochem Fleuren uit een hoekschop van Jasper Blijderveen kon scoren. Na rust viel de 2-0 uit een wervelende combinatie. Volgens trainer Maikel van Orsouw een werelddoelpunt. Maikel Korbmacher nam de bal aan op de borst gaf door aan Blijderveen die Fleuren bediende en vervolgens de achterlijn haalde. Uit die voorzet schoot Korbmacher de bal achter zijn standbeen binnen: 2-0. Rhode deed nog wat terug, maar vond steeds een ijzersterk keepende Martijn de Louw op zijn weg.

[image=264563]

Geen roofbouw
Avesteyn zit in de hoek waar de clichématige klappen vallen. In Siebengewald kregen de Dinthernaren een 2-1 nederlaag aan de broek. Stormvogels'28 ging prettig thee drinken omdat het in de 44e minuut de score opende naar 1-0. Na rust maakt de koud ingevallen Lars van Lee met een geweldig schot in het kruis de 1-1. Van Lee die gisteren bij de A-junioren ook al drie maal raak schoot. Trainer Antwan van Rijn: " Ik wil op die jongen geen roofbouw plegen, maar het moest nadat Nick van der Heijden met een knieblessure het veld moest verlaten. We hebben het moeilijk momenteel. Derde klasse is toch voor de meesten iets anders dan in de vierde klasse, waar sommige dingen wat makkelijker af gingen. We zullen er doorheen moeten. Ik hoop zondag tegen Nooit Gedacht op de terugkeer van Rens van Vugt." Kort hierna viel de 2-1 voor Stormvogels’28. Avesteyn had ook weinig geluk omdat eerder inzetten van Pieter Kuijpers en Nick van der Heijden door Stormvogels'28-verdedigers van de lijn werden gehaald.

Perry van Herpen
Herpinia en het bezoekende Nooit Gedacht hielden het op een gelijkspel. Het duurde tot de 26e minuut eer de score werd geopend aan Hollandse Kamp. Jordy Suppers kopte een voorzet van Willem van Ras doeltreffend binnen. Willem Breddels schoot in de 35e minuut de gelijkmaker binnen. Een broederlijke combinatie na rust tussen Bjorn Suppers en Jordy Suppers bracht opnieuw de Herpense handen de lucht in. Laatste gaf af aan Paul Sweep die Herpinia op voorsprong schoot: 2-1. Toch bleef de winst niet op Sportpark Wilgendaal. Terwijl Herpinia aandrong op de 3-1, waren het de bezoekers die in de 90e minuut alsnog op 2-2 kwamen. Perry van Herpen mocht op de rand van buitenspel aanleggen en trok de stand alsnog gelijk.