Afbeelding

Media duiken op ontslagrel Udens College

Onderwijs 88 keer gelezen
UDEN - Nadat er woensdag al via RTL Late Night aandacht was besteed aan de rel rond het ontslag van een docent van het Udens College, stonden donderdagmiddag PowNews en De Telegraaf op de stoep. Zij waren naar Uden gekomen nadat er via social media was opgeroepen om na de lunch te gaan staken. Deze lesonderbreking ging echter niet door.

[image=264450]

De leerlingen wilden met de staking aangeven het absoluut niet eens te zijn met de beslissing van de schooldirectie om meneer Arno te ontslaan vanwege het tonen van een 'seksfilmpje'. Toen de bel voor de leshervatting klonk ging het merendeel van de leerlingen, die zich voor de school had verzameld, terug naar de klaslokalen. Dat gebeurde onder het toeziend oog van enkele leerkrachten en de politie. Een groepje leerlingen dat achterbleef werd aangesproken door de verslaggeefster van PowNews.
De inmiddels ontslagen docent kwam deze week in opspraak nadat hij een filmpje met 'grensoverschrijdend materiaal' op zijn telefoon bekeek in het bijzijn van leerlingen. Dat filmpje had de leraar via WhatsApp van een familielid gekregen. Toen de directie hier lucht van kreeg werd meneer Arno op non-actief gesteld. Een storm van protest brak los onder de leerlingen, bij wie de docent erg populair is.
Via de speciale Facebook-pagina arno moet blijven is het laatste nieuws van de actievoerders te volgen. Op die pagina wordt onder meer gesteld dat de directie van de school dient op te stappen. Ook wordt er opgeroepen om donderdagavond opnieuw bij de school te demonstreren, 'Arno moet blijven' t-shirts te dragen en te roepen dat de ontslagen docent moet blijven.

[image=264451]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant