Afbeelding

Open Udense Tafeltennis kampioenschappen Smash

Sport 68 keer gelezen
UDEN - Tafeltennisvereniging Smash’73/YOB viert dit jaar haar veertigjarige jublieum en organiseerde afgelopen zondag 24 ovember alweer de veertiende editie van de Open Udense kampioenschappen. Er werd op dit terugkerend en groeiende toernooi door oud en jong, recreanten, competitiespelers, prominenten en oud internationals gestreden op het allerhoogste (amateur) niveau om de felbegeerde bekers te bemachtigen.

[image=264410]

Deelnemers van verschillende tafeltennisverenigingen uit Uden en omstreken, er was sprake van een hoge opkomst, speelden enerverende wedstrijden in Sport- en Evenementencentrum De Schaapskooi aan de Hockeyweg 1 in Uden. Ook de Udense prominenten waren er voor de vierde keer bij met boeiende wedstrijden en voor het derde jaar waren de oud internationals aanwezig om spectaculaire westrijden neer te zetten. Daarbij was de ping pong klasse, na succes van vorig jaar, teruggekeerd. Deze klasse geeft iedereen de kans om op een leuke manier om kennis te maken met het snelle balletje of lekker een dag het spel te spelen zonder verdere verplichtingen. Er was geen gebrek aan supporters, die lekker konden vertoeven met een drankje van de bar.

Gedreven
De sfeer in alle poules was gedreven en sportief. De mix van spelers uit diverse verenigingen en overige (oud) spelers in één poule zorgde voor uitdaging. De A-klasse van het toernooi is bij de senioren gewonnen door Luuk Mulders van de tafeltennisvereniging Never Despair uit Den Bosch. De B-klasse door Wim Bloemer van tafeltennisvereniging Die Meede uit Made, de C klasse door Frank Hoeke (geen vereniging) en de D klasse door Debbie Hannis van tafeltennisvereniging Swift ’36 uit Roermond. Bij de jeugd werd de E-klasse gewonnen door Jeroen Buijs van Smash'73/YOB en de F klasse door Ilja van Oort van Smash ‘73/YOB. In de pingpong klasse speelde Perry van der Wal zich naar de eerste plaats.

Dan waren er nog de finales van de Udense Prominenten en oud internationals. Titelhouder gemeentesecretaris Jeroen Smarius speelde tegen Erik Jansen, directievoorzitter Rabobank Uden. Na een pittige strijd ging de beker dit jaar naar Erik Jansen, die voor het eerst meedeed aan de Open Udense kampioenschappen. De oud internationals speelden fanatiek hun beste slagen naar hun mede topspelers. Een ware kunst van techniek, snel spel en tactische moves. Net als vorig jaar en het jaar daarvoor waren het Han Gootzen (Smash ’73/YOB, Uden) en Erwin Andriessen (TTCV/van Herwaarden, Veghel) die de beslissende finale speelden. Erwin Andriessen ging als derde keer als overwinnaar naar huis.

[image=264407][image=264408][image=264409][image=264412][image=264411]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant