Afbeelding

Jubilarissen bij gemengd koor Volkel-Odiliapeel

Muziek 22 keer gelezen
VOLKEL - Bij de feestelijke afsluiting van het kerkelijk jaar voor de zangers van het gemengd koor St. Caecilia Volkel- Odiliapeel, werden zaterdag, maar liefst 8 leden gehuldigd voor hun jarenlange inzet bij de verschillende diensten in beide parochies.

[image=264379]

De zilveren medaille met speld en oorkonde werd uitgereikt aan Harrie Hendriks, die een kwart eeuw zingt in Volkel en Odiliapeel. Voor 40 jaar muzikale ondersteuning bij de vieringen in dezelfde locaties, werden aan: Sjaan de Bekker, Annie Elbers, Mia Janssen en Riek van Hal dezelfde onderscheidingen geschonken, maar dan in goud.
Stilgestaan werd bij het gouden jubileum, ofwel 50 jaar, trouwe dienst van Jan van der Heijden, die daarbij, naast de oorkonde, een herdenkingskaars aangereikt kreeg. Eerder dit jaar werden de leden, Martien van den Heuvel en Martien van Dijk al begiftigd met de pauselijke onderscheiding: Pro Ecclesia et Pontifice, voor zestig jaar ondersteuning van het koor. Beide leden deelde ook nu in de feestvreugde, toen aan hen de versierselen van de Gregoriusvereniging werden overhandigd.
Voorafgaand aan de ceremonie, werd in een dankwoord even het onderscheid tussen het lidmaatschap van een kerkkoor in vroegere tijden vergeleken met de huidige tijd, waar de diensten in de kerk, vaak onderwerp van discussie zijn. De gevoelens van de leden van het koor, over diskwalificatie van bepaalde kerstliederen, werd het meest duidelijk door de voornemens om bij de komende Kerstdagen, het lied Stille Nacht en De herdertjes nog met meer elan ten gehore te brengen. Een bloemenhulde voor alle jubilarissen en een smaakvol verzorgd diner na het einde van het officiële gedeelte completeerde deze goed georganiseerde feestmiddag.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant