Afbeelding

PVD2013 nieuwe lokale politieke partij

Politiek 26 keer gelezen
UDEN - Willy Hoskens (58) uit Uden begint een nieuwe lokale politieke partij PVD2013 (Partij voor Vrijheid en Democratie) waarmee hij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 in wil. Hij is op zoek naar mensen die mee willen doen in deze nieuwe organisatie, zowel als bestuur als kandidaat op de kieslijst.

[image=264376]

Ervaring is wat betreft Willy Hoskens niet noodzakelijk en leeftijd is ook niet van belang, zolang de kandidaat maar ouder is dan 18 jaar. “Enthousiasme en interesse in de gemeentepolitiek zijn veel belangrijker.”
Hoskens is geboren en getogen in Amsterdam, waar hij tot zijn achttiende jaar heeft gewoond. Hij verhuisde omdat zijn vrouw uit Uden komt. Hij werkte bij de politie als hoofdadministrateur in diverse gemeenten. Daarna had hij een tijd een eigen administratiekantoor en weer later kopieerwinkels. De kopieerwinkels heeft hij vijftien jaar gehad en 3 jaar geleden is Hoskens hiermee gestopt en is verder gegaan als cursusleider EH, BHV en AED/reanimatie in zijn eigen bedrijf Take care for you. Hij spande zich in Uden onder andere in voor de oprichting van Uden Hartveilig.
“Mijn grootste drijfveer om in de politiek te gaan is de gedachte dat we steeds meer een maatschappij worden van " ik " . Dit terwijl het in mijn ogen " wij " moet zijn. Alles moet steeds efficiënter, met minder mensen en meer techniek. Helaas schieten politici nogal eens door. Dit geldt ook voor duurzaamheid, het grote toverwoord van tegenwoordig. En voor discriminatie. We zijn bang geworden om er ook maar iets over te zeggen, het is al snel discriminatie.”
Volgens Hoskens laat zijn partij zich niet in een hokje indelen. “Onze partij staat voor eerlijkheid, standvastigheid, adequaat optreden en voor de bevolking van de gemeente Uden, die zelf kan beslissen over zaken in eigen gemeente. De partij staat dicht bij de uitgangspunten van de PVV, maar zonder anti Islambeleid van de PVV. De economie willen we vlottrekken maar op een andere wijze. Nu gaat dit ten koste van de gewone bevolking en in het voordeel van zakkenvullende managers. Wat wij willen is dat bijvoorbeeld iedereen die recht heeft op een uitkering en daar zijn premies voor heeft afgedragen, dat recht ook mag verzilveren. En zij die geen rechten opgebouwd hebben kunnen ook niets krijgen. Die hier misbruik van willen maken moeten aangepakt worden.”

Op een nieuwe website heeft de politicus in wording een compleet verkiezingsprogramma uitgewerkt. Belangstellenden kunnen zich via die site bij hem melden. Hoskens wil in de toekomst wellicht ook de landelijke politiek zien te veroveren met zijn ideeën. Lees meer op: http://www.pvd2013.123website.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant