Afbeelding

'Meneer Arno is als vader voor ons'

Onderwijs 61 keer gelezen
UDEN - Leerlingen van het Udens College hebben dinsdagmiddag actie gevoerd om een op non-actief gestelde leerkracht te steunen. De leraar werd vorige week door de schoolleiding gevraagd thuis te blijven, nadat er was geconstateerd dat hij 'grensoverschrijdend gedrag' had vertoond. Vanavond keerde een grote groep scholieren terug naar de school aan het Kleinveld voor een tv-item op Omroep Brabant.

[image=264314]

Rond de school was het de hele dag onrustig. Na het middaguur verzamelden een grote groep leerlingen zich voor de school om hun ongenoegen te uiten. Het protest verliep rustig. Ook de politie liet zich daarbij zien. Van les volgen kwam volgens de jeugd de hele dag niet veel terecht. "We zijn kei boos dat meneer Arno is geschorst", vertelt een meisje. "Hij is de beste leraar van de school. Iedereen vindt hem tof. Hij staat ook altijd met ons te praten. Het is net een vader voor ons."
De bewuste docent zou vorige week op zijn gsm een seksueel getint filmpje hebben bekeken in het bijzijn van enkele kinderen. Daarop startte de school met een intern onderzoek en stuurde de leerkracht naar huis. Onterecht, volgens leerlingen en ouders. Op Facebook is inmiddels een pagina met steunbetuigingen geopend.

Jaloerse collega
De leerlingen hebben informatie dat het bewuste filmpje niet door een mede-leerling aan de leerkracht gestuurd. "Hij heeft het van een familielid ontvangen. Hij wist niet wat het was en heeft het filmpje, in het bijzijn van wat leerlingen, geopend." Dat deze informatie op het bordje van de schoolleiding is terechtgekomen bewijst in de ogen van de leerlingen dat er een verklikker bezig is geweest. "Of een jaloerse collega die het niet kan hebben dat meneer Arno veel beter bij ons ligt dan hij", aldus een groep meisjes.
Leerlingen hingen vanavond een spandoek aan de gevel met de tekst: 'Arno moet blijven'. De naam van de docent werd gescandeerd en er werd vuurwerk afgestoken. Tegen half negen waren alle scholieren weer vertrokken.

[image=264315]

[image=264316]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant