Afbeelding

Hofzitting Kuussegat: leuk, leuk, leuk

Carnaval 39 keer gelezen
VEGHEL – Bigband Frisselstein heeft na dertien jaar muzikale begeleiding, zaterdag afscheid genomen van de Hofzittingen van De Kuussegatters. Drie dagen lang speelde het orkest onder leiding van Marc van Kessel nog eenmaal de sterren van de hemel. Het bracht de zittingen in ieder geval naar een goed niveau.

[image=264196]

De zittingen in de Koekbouw kenden donderdag en vrijdag een moeizame start. Pas toen Afslag Veghel het podium betrad kwam de sfeer er goed in. Met prikkelende teksten, lekkere arrangementen en goede zang namen de vier heren als vanouds, op luchtige wijze, het wel een wee van Veghel op de korrel. De verlichting van ’t Steegje, de herindelingsperikelen en de leegstand in het centrum, het kwam allemaal voorbij.
Daarvoor had het publiek al ongeduldig geluisterd naar en zwakke buut van Hans Verbaarschot. De veiling van Ff Anders kon alleen de mensen vooraan in de zaal bekoren. Achterin kon de mime van de veilingmeester en zijn onhandige knecht moeilijk gevolgd worden, waardoor het geroezemoes alsmaar groter werd. De Hofzittingscommissie nam daarop voor zaterdag een moeilijk, maar verstandig besluit en schrapte deze acts. Hoewel de avond daardoor korter werd kwam het de vaart in het programma ten goede.

Vaart
Voor die vaart zorgde zeker Bigband Frisselstein. Professioneel smeedde de band de optredens aan elkaar en begeleidde ook artiesten als Jacky en Gaby Dumas en Marleen van der Mee. Ook presentator Jeroen en de zingende kastelein Jaap van Herwaarden wisten zich tijdens hun swingende medley gesteund door de Bigband. Het waren momenten dat het publiek van de stoelen kwam. Een staande ovatie was er zaterdag voor de jonge muzikante Imke van de Eertwegh, die haar opa Hans Raaijmakers muzikaal op haar bugel verrastte nadat hij tot Verdienstelijk Veghelaar was uitgeroepen. Kippenvel.
Het publiek was tijdens de drie zittingsavonden overigens niet zo scheutig met het geven van een daverend applaus. Zelfs een doorgewinterde buutredener als Andy Marcelissen moest zich zaterdag tot het uiterste inspannen om de aandacht van het rumoerige publiek erbij te houden. Zijn zelfverzonnen sprookje - ‘ik verkoop onzin beste mensen’ - over Hans en Mietje was evenwel hilarisch en zijn woordgrappen af en toe subliem.

Oparette
Terecht gingen de handen wel enthousiast op elkaar voor de dames van de Kouwe Kant. In een persiflage op De Wereld Draait Door tipten de dames de Veghelse actualiteit aan. De combinatie van sketch, prima zang en dans bekoorde de zaal. Ze vonden het leuk. Groot was ook het applaus voor de dynamische dansact van de Souplesse Dancers. ‘Rainforest’ was een lust voor het oog. De OPA’s gingen met hun ‘Oparette’ als vanouds. De strijd tussen de zingende dames en heren was amusant om te volgen. Het kritische Veghel publiek wil dansende heren in rokjes zien en werd op haar wenken bediend. Traditiegetrouw liep het optreden op zaterdag het beste en gingen de Oud Prinsen en -Adjudanten helemaal ‘los’. En wat Mark Driessen van de zittingsavonden vond..? Leuk, leuk, leuk! (foto's: Margot van Kleef)

[image=264197]

[image=264198]

[image=264199]

[image=264200]

[image=264201]

[image=264202]

[image=264203]

[image=264204]

[image=264205]

[image=264206]

[image=264207]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant