Afbeelding

Prins Ronald d’n Urste van de Peelknijnen

Carnaval 225 keer gelezen
VOLKEL - De Peelknijnen van de vliegbasis in Volkel hebben op vrijdag 22 november hun vijftigste nieuwe Prins Ronald d’n Urste onthuld en geïnstalleerd. In een overvolle en sfeerrijke zaal van Bedrijfsrestaurant De Valkenhorst kwam hij als kikker vermomd binnen. Na een kus van een lieve prinses (zijn dochter) veranderde hij in de Prins van de Peelknijnen.

[image=263974]

Voordat het sprookje verder ging werd er op passende wijze afscheid genomen van zijn voorganger Prins Rutger d’n Urste. Na een bedankwoordje van voorzitter Frans van Boxtel, en een leuk cadeau werd hij opgenomen door het Convent van Oud-Prinsen.
Ronald Pots, 56 jaar, uit Uden is getrouwd met Petra. Ze hebben 4 kinderen; Nick, Wendy, Jessy en Esmy. Ronald is geboren in Hengelo en is na 1 jaar naar Uden verhuisd. Ronald is in 1978 als dienstplichtig militair begonnen bij de landmacht. In 1979 is hij beroeps geworden bij de luchtmacht en bij het vliegtuigonderhoud terecht gekomen. Hij zelf werkt nu als sergeant-majoor in hangaar 4 als floormanager bij de fase onderhoud F-16. Hij is nu met zijn laatste jaar bezig bij Defensie.
Als hobby heeft hij altijd voetbal gespeeld, gaat hij graag met zijn gezin kamperen en naar de voetbal- en handbalwedstrijden van zijn kinderen kijken. Zijn motto is 'blijft oe eige, ander zen ur zat': “Met mijn adjudant Toin Hutjens en vorst Paul Franken ga ik er een mooi en gezellig carnavals seizoen van maken en natuurlijk met de raad van 11 en onze hofkapel De Peelknijnen. Ik hoop u allen tegen te komen”.
Na het protocollaire gedeelte werd tot in de kleine uurtjes gefeest op dit Prinsenbal der Peelknijnen, ondersteund door de bezielende klanken van Hofkapel “De Peelknijnen” en DJ Danny.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant