Afbeelding

Eerste steen voor V&D ondanks gure tegenwind

Centrum 505 keer gelezen
UDEN - Het was een marathonloop die niet bestand was tegen de tegenwind die opstak, zo omschreef wethouder René Peerenboom donderdagmiddag het plan Centrum West. Een tweede marathonloop, het Plan Hoek Promenade werd ingezet. “Maar de tegenwind ging niet liggen. Hij werd zelfs guurder en we moesten heuvels en hele bergen bestijgen.”

[image=263940]

Dat er tóch een V&D en een H&M gebouwd wordt in Uden is best bijzonder en de naam van de wethouder die dit feit op zijn erelijst mag bijschrijven staat voor altijd op de eerste steen. Waar wethouder Peerenboom zich wel op verkeken had, was het pláátsen van de eerste steen. De troffels die hij speciaal voor deze gelegenheid had meegenomen, kunnen zonder poetsen op de kast gelegd worden om te pronken. De eerste steen werd alleen onthuld. Het in een muur aan de Pastoor Spieringsstraat metselen gebeurt later nog. Maar in november 2014 openen V&D en H&M hun winkels en twee maanden later kan er ook gewoond worden.
Ook Jan van Vucht als directeur namens Area Wonen en winkelbeleggers Max Vorst van ProWinko en Jos Dobbe van Active Interest mochten de eerste steen onthullen van het Centrumplan Promenade, een functiemix van winkels, dienstverlening, parkeren en wonen. Ook WE, T-Mobile, Amac en Rabobank vestigen zich op de Hoek Promenade. Nog twee winkels zijn vrij. Boven de winkels komt een parkeergarage met twee verdiepingen. De inrit van de parkeergarage komt op de hoek van de Pastoor Spieringsstraat met de Marktstraat. Aan de zijde van de Pastoor Spieringsstraat komen 31 appartementen, met uitzicht op de kerk en de Sint Janstraat. Op de hoek van de Galerij en de Promenade blijft een pleintje.

[image=263939]

[image=263937]

[image=263938]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant