Afbeelding

'We gaan knallen en plezier maken'

Carnaval 35 keer gelezen
OSS – Ze zijn neven, vrienden, schoolgenoten op Basisschool Pius X, allebei sportief en houden heel erg van carnaval vieren. Laurens van de Camp is de nieuwe Jeugdprins van Oss en krijgt daarbij ondersteuning van Adjudant Loek van de Camp.

[image=263861]

Voor Laurens van de Camp kwam een droom uit. "Ik had die wens al jaren. Je hebt aan de ene kant wat geluk nodig en aan de andere kant moet je ook opvallen. Zo heb ik meegedaan aan de Jeugdoptocht en ben ik bij het liedjesfestival geweest."
Volgens gouvernante Sylvia Boerboom was Laurens (11) een zeer geschikte kandidaat. "Ik heb veel tips gehad van bijvoorbeeld ouders en meesters. We hadden een lijstje met kandidaten, maar we waren het erover eens dat Laurens daar zeker de capaciteiten voor heeft." Toen Laurens werd gevraagd door Boerboom, hoefde hij niet lang na te denken. Hij belde zelfs nog even terug om te checken of het wel echt was. "Het was wel moeilijk om het niet tegen iemand te mogen zeggen. Maar het is het allemaal waard."

Skiën
Als Adjudant kwam Loek van de Camp in beeld. En ook hier volgde het antwoord 'ja'. Zelf had hij het niet verwacht, aangezien hij vorig jaar gedurende de carnavalsperiode met zijn familie was wezen skiën. "Ik was daar wel boos over, maar ben nu heel blij dat ik de kans krijg. We gaan knallen, feesten en veel plezier maken.” Wie bang is dat het carnavaleske duo vermoeid zal raken door de drukte, komt bedrogen uit. “Het zal druk worden en we gaan laat naar bed. Maar door zo’n ervaring maakt het niet uit hoe moe dat je bent."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant