Afbeelding

PNEM Sound Art Festival 2013

Muziek 67 keer gelezen
UDEN - PNEM Sound Art Festival is een internationaal festival voor geluidskunst. Het tweedaagse evenement wordt op 16 en 17 november voor de tweede keer binnen gehouden in theater Naat Piek en de Approxim Studio aan de Pnemstraat 1 in Uden. De locatie beschikt over een beperkt aantal plaatsen dus het is raadzaam om tijdig te reserveren via de website www.soundartfestival.nl

[image=263189]

De eerste keer werd het Sound Art Festival nog buiten gehouden. Het is georganiseerd door het Platform Nieuwe Experimentele Muziek. Dit festival biedt een podium voor muzikanten en kunstenaars die werken op het snijvlak van geluid, muziek en nieuwe media. De artiesten voor dit bijzondere ‘no budget’ initiatief worden ‘geselecteerd’ middels een Open Call. Voor deze derde editie van het PNEM Sound Art Festival hebben maar liefs 90 artiesten van over de hele wereld werk ingestuurd. De organisatoren selecteerden hieruit 30 werken, variërend van performances, video werken, soundscapes en geluidsinstallaties. Ook is er net als in de vorige edities een bijzondere happening met de ‘Wood Walk Experience’, een soundwalk speciaal voor de bossen rondom Uden. Dit jaar is er voor het eerst de Audio Car Park. Vanuit geparkeerde auto’s kunnen gasten luisteren naar Soundartprojecten.
In het veld van de bestaande festivals voor eigentijdse muziek en geluidskunst heeft het PNEM Sound Art festival zich inmiddels ontpopt als een interessant en geheel eigenzinnig initiatief, waar de toeschouwer in twee dagen tijd op een wel heel bijzondere locatie, midden in de bossen, een boeiend en veelzijdig programma voorgeschoteld krijgt.
De inleiding van het Soundartfestival is in handen van Armeno Alberts (VPRO radio).
De presentatie is in handen van Dan Hoevenaars.
Enkele van de deelnemers die live optreden: B°TONG, Zwitserland, Hugo Paquete, Portugal, Karl Salzmann, Oostenrijk, Margriet Kicks Ass, Nederland, Mirjam Tally (Zweden) en Ulo Pikkow (Estland), Teresia Matias (Portugal), Tropic of Coldness (België)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant