Afbeelding

Thijmen de Ruiter: 'We zijn serieuzer nu'

Voetbal 298 keer gelezen
UDEN - Thijmen de Ruiter is tegenwoordig de vaste rechtsback van UDI'19. De 25-jarige verdediger legde niet echt de meest geijkte route af om deze status te bereiken. De Ruiter: "Toen ik vanuit de A1 naar de senioren ging koos ik in eerste instantie voor het zestiende."

Het leek hem wel wat om met zijn vrienden te gaan voetballen. De Ruiter: "Ja, daar had ik wel even een paar jaar zin in. Het niveau viel me vervolgens wel heel erg zwaar waardoor ik via Frank Klotz toch maar bij het 2e elftal aansloot." Daarvoor had de boomlange De Ruiter tot de B-junioren altijd in '2e jeugdteams' gespeeld. "Bart Möhlmann haalde me bij de A1 destijds. Toen werd ik ook echt verdediger, daarvoor switchte ik soms nog naar het middenveld omdat het niveau lager was. Vanaf de A1 was ik echter centrale verdediger of rechtsback." Het duurde niet lang of toenmalig trainer John Meijs haalde de fysiek sterke De Ruiter bij het vaandelteam. Toen Chris van den Dungen het overnam was het echter zo gedaan met zijn aspiraties. "Ja, maar dat lag vooral aan mezelf. In die periode gedroeg ik me buiten het veld niet goed, ik was zelfs betrokken bij een vechtpartijtje in de kroeg. Ik snap wel dat de trainer daar weinig trek in had en voor andere mensen ging kiezen. Ik was teveel bij negatieve incidentjes betrokken."

[image=255034]

Professioneler en serieuzer
Onder de vleugels van coach Tiny Verhoeven deed Thijmen de Ruiter het toch niet onaardig bij de reserves. Toen Bas Gösgens de nieuwe trainer werd, met Bart Möhlmann als zijn assistent, werd hem gevraagd om weer terug te keren in de A-selectie. Met vallen en opstaan heeft hij zich nu ontwikkeld tot een gerespecteerde basisspeler. Als linksbuiten speel je niet graag tegen een type als Thijmen de Ruiter. Hij boezemt namelijk flink wat ontzag in, kan hard zijn als het moet. Daarbij is hij kopsterk, mentaal stoïcijns en nog behoorlijk snel ook. Alleen toont hij zijn 'spierkracht' soms op de verkeerde momenten en op gedeeltes van het veld waar dat niet gewenst is. De Ruiter: "Ik kan me nog op veel punten verbeteren. Ik moet bijvoorbeeld soms lager zitten waardoor spelers niet zo makkelijk kunnen wegdraaien. Door mijn lengte is dat een aandachtspunt. Ook moet ik geen domme overtredingen maken op plekken waar dat niet nodig is of niet kan. En ik moet constant spelen." Zelfkritisch: Tegen Groene Ster speelde ik bijvoorbeeld mijn allerslechtste wedstrijd ooit in UDI'19 1." En minder gele kaarten pakken? "Dat ook natuurlijk. Ik sta nu op drie stuks en ik wil wel in ieder geval over twee weken van de partij zijn als we tegen Blauw Geel moeten. Altijd als we tegen hun moeten dan ben ik er niet bij." De Ruiter werd overigens in Veghel geboren. Grappend: "Daar ben ik niet trots op he....haha. Daar stond nu eenmaal het ziekenhuis."

[image=262375]

Baronie, bovenste vier, minste tegengoals
Zondag wacht eerst Baronie. "Ik hoorde dat hun linksbuiten vier keer had gescoord tegen EHC. Oppassen dus!." De Ruiter doelt op Rudy van Hoek die vorige week dit zelfs als invaller presteerde. "Ik moet gewoon scherp zijn en de rest van het team ook." De Ruiter is tevreden als hij ziet hoe het de laatste weken gaat met UDI'19. "We raken nu beter op elkaar ingespeeld. Je merkt ook dat het er nu professioneler en serieuzer bij ons aan toe gaat. Met jongens als Randy Hofmeijer, Matthias van Zanten en Rob Zegers hebben we nu types die ook gewoon zeggen waar het op staat. Vooral ook in de kleedkamer. Ik denk dat dit goed is. De laatste weken raken we meer op elkaar ingespeeld. Je moet niet vergeten dat die jongens van JVC niet fit waren aan het begin van het seizoen, nu begint dat te komen en dat merk je. Ik denk dat wij met UDI'19 gewoon bij de eerste vier moeten meespelen. Of we kampioen worden? Ik denk dat het team met de minste tegengoals de meeste kans maakt, dat heeft het verleden uitgewezen. Wat dat betreft denk ik dat Gemert de beste papieren heeft. Natuurlijk verwachten de mensen ook wat van ons maar je moet niet vergeten dat we goede spelers zijn kwijtgeraakt. Ik ken niemand die zo kort kan draaien als Bas van der Berk bijvoorbeeld, en ook niemand die zo verschrikkelijk hard kan schieten als Kevin van Veen. Om die jongens ook nog te behouden, daar hadden we waarschijnlijk geen budget voor. En nee, dat ligt niet aan mijn vergoeding...haha." (Willy Rooyakkers)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant