Afbeelding

Taaftere presenteert debuutalbum

Muziek 17 keer gelezen
VOLKEL – “Duzend stappen in het mulle zand”, zo zingt Taaftere, refererend aan de zandduinen van Bedaf. Zondag 17 november presenteert het trio zijn debuut-cd in het koffiehuijs van de Brabantse Hoeve aan de Zeelandsedijk in Volkel.

[image=262581]

Mario van der Linden herinnert zich de Bedafse bergen uit zijn kindertijd en als Brabantse artiest zing je dan natuurlijk over deze bossen tussen Uden en Nistelrode. Andere nummers op de cd zoals Wittewadakost, Durske durske en Kersentijd spreken natuurlijk direct over de Brabantse invloed en het accent waarmee gezongen wordt. Het verschil met veel andere Brabantse artiesten is dat Taaftere dit mengt met gezellige Tex-mex en folk.
Aangezien alle drie de artiesten verschillende achtergronden hebben, ademt het album een spetterende nostalgische sfeer met Cajun-nummers en ingetogen luisterliedjes. Mark Söhngen heeft met Mario in Volluk gezeten en zij werden toen in de folk-hoek geplaatst. Bassist en mandolinespeler Willy Verkuijlen is aanvankelijk ooit in Volkel en Uden begonnen in de Bluegrass en later juist meer popmuziek gaan maken.
Taaftere betekent ‘namiddags’, dus om hun naam eer aan te doen willen ze zondagmiddag optreden. In hun liedje As dun trekker nie stopt spreken ze over Uje mert mè koffie en mè gebak waarbij dun urste borrel al vlug voorbij kumt. Dan is het vanzelfsprekend dat ze voor het oud-Brabants koffiehuijs van de Brabantse Hoeve hebben gekozen om hun album te presenteren. “Hier hangt altijd een warme ongedwongen, gastvrije en gezellige sfeer”, volgens Mario.

Entree is gratis en ze trakteren zelfs op koffie en koek! Er zijn echter nog maar 20 gratis kaartjes af te halen bij de Brabantse Hoeve 0413-275070 www.brabantsehoeve.nl/
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant