Afbeelding

Gesprekje met Martijn van Strien

Voetbal 103 keer gelezen
VEGHEL – Soms prettig gek, maar met gedegen keeperswerk als het moet. Martijn van Strien (34) keeper van Veghelse Hoofdklasser Blauw Geel’38. Amersfoorter van geboorte en na wat omzwervingen nu al veertien jaar Bosschenaar.

Door: Peter Kuijpers

[image=262515]

Je woont nu al geruime tijd in Den Bosch, maar geboren in Amersfoort?
“Dat klopt. Op mijn zesde zijn we in Houten gaan wonen. Toen ik 20 jaar was zijn we verhuisd naar Den Bosch waar ik nu nog steeds woonachtig ben. Mooie stad overigens.”

Ooit was je keeper van IJselmeervogels (De Rooien) lijkt me geweldig?
“Dat is het ook. Heb de derby tegen Spakenburg vijf maal gespeeld. De ‘Rooien’ tegen de ‘Blauwen’ Een keer of drie gewonnen dacht ik. Prachtig om te doen en heel speciaal.”

Leg eens uit
“Dan loopt het hele dorp uit. Het evenement van het jaar. Dit is al weken vooraf het gesprek van de dag. Een heerlijke happening en met een leuke sfeer. Er komen veel mensen op af en niet alleen uit Spakenburg. Ze komen overal vandaan. Wie wint heeft dan na afloop nog een extra feestje.”

Mag dat van de dominee?
“Ja hoor. De kantine is open tot een uur. Dan gaat het in het dorp nog door tot drie uur. De volgende dag zit iedereen met heel kleine oogjes in de kerk.”

Hoe is de verhouding met je concurrent Sander Maas?
“Die is prima hoor. Er is nog geen onvertogen woord gevallen. Op de trainingen zijn we superscherp. De trainer (Erwin van Breugel Red.) heeft toch voor mijn gekozen, dus mag ik mijn kunstjes laten zien. Ik ervaar het ook niet als een grote druk. Als de trainer Sander Maas op zou stellen heb ik daar maar in te berusten. Ik doe gewoon mijn dingetjes. Ik probeer mijn kwaliteit te etaleren, meer kan ik niet doen. Als je op dit niveau speelt heb je gewoon twee goede keepers nodig. Dus in dit geval is dat bij deze club hier goed ingevuld ha ha..”

[image=262516]

Ben je verrast met de goede prestaties van je team?
“Tot nu loopt alles op rolletjes. (Behoudens Gemert red.) Wellicht waren de supporters hier wat angstig omdat het vorig jaar een hele matige start was. Nu vallen de wedstrijden ook goed uit. Maar het gaat lekker.”

Sommigen noemen je ‘Prettig gek’ streelt je dat?
“Dat kan zijn. Ik heb zo mijn werkwijze daar zit wel eens een dolletje in. Dat moet kunnen op momenten. Het is mijn methode ook naar mijn tegenstanders. Maar wel leuk dat het gewaardeerd wordt.

Ben je ook gehaald ‘Voor de kleedkamer’?
“Ik probeer altijd positief te blijven daarin. Je moet niet aan doemdenken doen. Lekker positief naar het team, dan werk je samen ergens naar toe. Als er onenigheid is in je team is dat funest. Dat is niet aan de stand op de ranglijst gerelateerd. Bij ons is de sfeer goed. We praten veel en ik vind het leuk daar een bijdrage aan te kunnen leveren.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant