Afbeelding

Smouskes verwelkomen Arno d'n Urste

Carnaval 435 keer gelezen
ZEELAND - In de zaal van Ambianz in Zeeland is tijdens het WousWeekend Arno Emons onthuld als 51e heerser van Smouzenland. Samen met zijn vrouw Chantal en vriend Marc Broeren verschenen zij op het podium als de Prins, Prinses en Adjudant van de Smouskes in 2014

[image=262367]

Prins Arno d'n Urste is een geboren en getogen smous. Hij is 46 jaar en is de zoon van Wim Emons en Nolly Emons-van Gerwen. Arno, ook wel Noudje genoemd is groot geworden (door klein te blijven) in de Burgerveld, samen met zijn jongere zus Marion. Arno is werkzaam als begeleider op dagcentrum 't Veld in Uden. Hier komen dagelijks volwassenen met een verstandelijke beperking.
In zijn vrije tijd is Arno actief bij Festilent als trainer van de E1, wat hij met veel passie en plezier doet. Daarnaast zie je Arno met een aantal vrienden terug in de zaalvoetbal competitie, waar hij keeper is. Onlangs is hij ook gestart met tennissen. Deze druk bezette man is in 1983 jeugd prins van de smouskes geweest. Daarom is het hem een eer nu als "grote" prins de smouskes voor te mogen gaan!

Prinses Chantal
Prinses Chantal is 37 jaar en geboren en getogen in het Rottenrijk. Ze is een dochter van Toon Loeffen en Frasia Loeffen-van Kessel. Samen met haar oudere zus Moniek en haar tweelingzus Susan heeft zij een mooie jeugd gehad in het Geffense dorp. Ze werkt met veel plezier in Rosmalen. Op het terrein van zorginstelling Cello is zij coordinerend begeleidster op een werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking.
In haar vrije tijd geeft zij training bij de F1 van Festilent waar dochter Sanne voetbalt. Ook is ze fanatiek in het spelen van een potje tennis en waar nog tijd over is gaat ze met enige regelmaat hardlopen. Chantal is ook verzot op het vieren van carnaval, dus ook zij vindt het een eer om naast Prins Arno dit jaar de carnaval als prinses te mogen beleven.
Afgelopen jaar zijn ze na 15 jaar samengewoond te hebben op de Weegbree, getrouwd. Dit deden ze samen met hun 3 kinderen. Lars van 11, Nienke van 9 en Sanne van 8, houden net als papa en mama van gezelligheid. Ook zijn ze alle drie sportief. Sanne en Lars voetballen beide bij Festilent en Nienke is trouwe supporter. Thuis spelen zij graag spelletjes en gaan graag mee als er met hun twee honden gewandeld moet worden.

Adjudant Marc
Adjudant Marc Broeren, is 45 jaar en een echte Smous. Het carnaval vieren is hem met de paplepel ingegoten door zijn ouders Cees en Mia Broeren. Hij heeft een relatie met Ingrid van der Wijst. Zij 41 jaar en ook een echte smous. Ze hebben twee kinderen Rik 21 jaar en Jenny 20 jaar. Marc wertk als zelfstandige als keukenmonteur. Zijn hobby's zijn: voetbal, Bruce Springsteen en een biertje drinken met vrienden.
Marc kent Arno al heel lang. Zij hebben elkaar leren kennen bij de jeugd van Festilent. Vanaf die tijd zijn ze hele goede vrienden en doen ze veel samen. Hij staat altijd voor Arno klaar, dus ook toen Arno hem vroeg als Adjudant hoefde hij daar niet lang over na te denken. Ze hebben er zin in en gaan er samen met iedereen een gezellige carnaval van maken!
Het motto van Prins Arno d'n Urste voor het nieuwe carnavalsseizoen: Ge moet lichelijk blij zijn anders bendet noit en nie hendig grijnze anders doedet alzeleve.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant