Afbeelding

4H: Van Osch: 'Het kan altijd beter'

Voetbal 18 keer gelezen
UDEN - Het FC Uden van Johan van Osch kent een zeer indrukwekkende start van de competitie. Acht wedstrijden, acht gewonnen, 21 doelpunten voor en 3 doelpunten tegen. Zondag speelt de ploeg in Oss tegen Cito. "In het begin was het even wennen."

[image=259925]

"Nee, dat valt niet te ontkennen. Dat is ook iets erg leuks", zegt Van Osch wanneer we hem zeggen dat FC Uden het erg goed doet. "Maar het kan altijd beter", laat hij nog ruimte voor verbetering. Het bevalt de Ossenaar goed in Uden. In het verleden (2008-2009, red.) was hij een seizoen actief bij sv Ruwaard als hoofdtrainer, voor de rest keek hij als jeugdtrainer in de keuken bij Wilhelmina, UDI'19, TOP, O.S.S.'20 en OJC Rosmalen. "Dat was in het begin even wennen, zeker. Je krijgt allemaal vragen waar je als jeugdtrainer niet bij nadenkt." FC Uden won vele wedstrijden overtuigend, getuige de cijfers van 21 doelpunten voor en maar 3 tegen. "We hebben meerdere spelers die een doelpunt kunnen maken. En daarnaast staat Patrick Witjes wel twee of drie keer per wedstrijd op de goede plaats, dat is niet aan te leren. De doelpunten die we tegen krijgen, geven we eigenlijk zelf weg door individuele fouten." FC Uden gaat dan ook voor de bovenste plaats. "Tja, als je de eerste acht wedstrijd overtuigend weet te winnen, dan moet je die ambitie wel hebben. Links en rechts zul je best nog wel eens tegen een teleurstelling lopen en iedere ploeg wil van ons winnen. Maar aan de andere kant moet onze groep ook scherp blijven en dat is alleen maar goed."

[image=231128]

Cito
Zondag wacht in Oss Cito. De ploeg waar Semsi Dogar (41) speelt, een goede vriend van Van Osch. "Het is erg mooi om te zien dat hij nog steeds kan spelen, op zo'n leeftijd. Daarnaast spelen er nog een paar spelers met wie ik zelf heb gespeeld of die ik nog heb getraind, dus dat is ook leuk om die weer tegen te komen." Cito is volgens Van Osch een ploeg dat het goed kan doen in deze competitie. "Aan het einde van het seizoen zie ik ze nog wel nacompetitie spelen. Het is een ploeg waarvan de kern al een tijdje met elkaar speelt. FC Uden en Boskant schat ik hoger in. Mocht Cito nog dichtbij ons komen, dan ligt dat echt aan onszelf." Tenslotte vragen we Van Osch nog om een voorspelling. Gaan de drie punten mee naar Uden? Lachend: "Volgens mijn assistent-trainer Remco Snoep gaan we winnen."

Programma vierde klasse H
- Mariahout - FC Schadewijk
- Ruwaard - VOW
- NLC '03 - Ollandia
- DVG - Boskant
- Cito - FC Uden
- SDDL - SCMH

Stand vierde klasse H
1 FC Uden 8-24
2 Boskant 8-19
3 Cito 8-15
4 Mariahout 8-14
5 SDDL 8-12
6 VOW 8-12
7 SCMH 8-10
8 NLC '03 8-8
9 Ollandia 8-7
10 Ruwaard 7-6
11 FC Schadewijk 7-6
12 DVG 8-1
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant