Afbeelding

‘Wij houden het nieuws goed bij’

Carnaval 71 keer gelezen
De hofzittingen van CV de Kuussegatters vinden plaats op donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 november 2013 in de Koekbouw, Noordkade in Veghel. Informatie over kaartverkoop: Desiree Rijkers, telefoonnummer 06 – 2060 9026. Meer info staat op: www.kuussegatters.nl. Stadskrant Veghel en Kliknieuws blikken vooruit. Deze week met Dirk Lammers.

Met een cd’tje in de autoradio is het voor Dirk Lammers van Afslag Veghel nu vooral nog een kwestie van de teksten erin stampen. “Mijn dochters zingen de liedjes al uit volle borst vanaf de achterbank mee,” lacht hij. Dirk Lammers, Douwe Sanders en Edwin Pittens vonden elkaar zo’n jaar of tien geleden in Afslag Veghel. De naam was bedacht tijdens de aanleg van de A50. De mannen verwerken jaarlijks de actualiteiten in aanstekelijke liedjes. Soms op bestaande nummers, maar vaak ook met zelf geschreven muziek.

[image=262290]

Over het ‘groeiproces’ vertelt Lammers: “Wij houden het hele jaar door de nieuwsberichten over Veghel bij. Vanaf de vakantie komen wij bij elkaar om de acts te bedenken.” Een leuke fase, vindt de Veghelaar: “Dan is het vooral ideeën uitwisselen en brainstormen. Het is mooi om dat proces te zien groeien. En hoe zich dat verder ontwikkelt totdat het uiteindelijke resultaat er ligt. Dat is echt kikken.” En natuurlijk sneuvelen er gaandeweg ook mooie ideeën: “Dat is soms jammer, ja. Maar de teksten moeten passen bij de muziek én bij onze stemmen.” Want de stemmen, dat is toch eerst en vooral de kracht van Afslag Veghel, benadrukt Lammers. Edwin Pittens tekent voor de arrangementen voor begeleidingsorkest de Big Band.
Of er iemand in het bijzonder bang moet zijn voor het scherpe randje? “Daar verklappen we vooraf natuurlijk niks over, maar als je het hebt over actualiteiten dan snap je wel dat het centrum van Veghel zeker aan bod zal komen.” “Ach, wie het hele jaar netjes op heeft gepast, heeft eigenlijk niets te vrezen. Maar als je wat steken hebt laten vallen, dan wordt het toch een ander verhaal,” besluit Lammers, met de voorpret onmiskenbaar in zijn stem.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant