Afbeelding

Bijzondere editie tafeltenniskampioenschappen

Sport 25 keer gelezen
UDEN – Tafeltennisvereniging ‘73/YOB viert haar veertigjarige bestaan met een bijzondere editie van de Open Udense Tafeltenniskampioenschappen. Deze vinden zondag 24 november plaats in De Schaapskooi aan de hockeyweg 1 in Uden.

[image=262083]

Door de jaren heen is het toernooi uitgegroeid tot een groot evenement met een landelijke uitstraling. En dat komt zeker niet in de laatste plaats doordat alle voormalige Nederlandse tafeltennistoppers de Open Udense gebruiken voor hun jaarlijkse reünie. Een traditie die dit jaar voor de vierde keer plaatsvindt op initiatief van de in Uden woonachtige Han Gootzen die in de jaren tachtig een vaste kracht was van het Nederlandse tafeltennisteam. De gloriedagen van het Nederlandse tafeltennis met namen als Paul Haldan, de gebroeders Van Spanje, Bert van der Helm en uiteraard Han Gootzen zelf. In de voorgaande jaren werd duidelijk waarom juist deze heren zijn uitgegroeid tot de bepalende spelers van hun generatie. En dat is hun absolute drang om te winnen.

Hoofdtoernooi
In het hoofdtoernooi wordt gestreden door verenigingen uit de provincies Noord-Brabant, Zeeland en Gelderland. Het prominententoernooi wordt waarschijnlijk tafeltennistechnisch gezien wat minder, alhoewel ook de finalisten in dit toernooi ieder jaar een goed balletje ‘meppen’. De vraag dit jaar is vooral wie de winnaar van de vorige twee edities - Jeroen Smarius - gaat verslaan.

Pingpongklasse
De toppers van toen komen langs, de toppers van nu zijn er ende Ujese prominenten geven acte de présence . Verder kan iedereen meedoen aan het het toernooi in de pingpongklasse. Lid zijn van een tafeltennisvereniging is niet nodig. Inschrijven kan via www.ttvsmash73.nl. De zaal gaat open om 9.15 uur, het toernooi begint om 10.00 uur. Om 17.00 reikt de Udense burgemeester Henk Hellegers de prijzen uit.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant