5G: Nijnsel doet erg goede zaken

Voetbal 24 keer gelezen
UDEN / CUIJK - Nijnsel won met 0-2 bij DSV en liep daardoor virtueel gezien weg bij Keldonk dat bij WEC verrassend niet verder kwam dan 0-0. Constantia herstelde zich van de zeperd van vorige week en klopte Elsendorp overtuigend: 5-0.

In St. Anthonis had Nijnsel het in de eerste helft lastig met zowel DSV als de straffe wind die men tegen had. Echte kansen kreeg men dan ook niet en als er van afstand werd geschoten bleef de bal hangen ver van de goal. Vlak voor rust werd dan toch gescoord toen Nick Dortmans na een fraaie individuele actie het net wist te vinden: 0-1. Na de rust kwam DSV er niet meer aan te pas hoewel de scheidsrechter een strafschop aan de thuisploeg had kunnen geven. Eigenlijk was het echter buitenspel dus misschien floot hij daarom niet. Na een indraaiende corner van Stefan Hulsen verdween de bal via de wind rechtstreeks in het doel van DSV en was de wedstrijd beslist: 0-2.

[image=261911]

WEC strijdend naar punt
In Wijbosch beukte Keldonk negentig minuten tegen een rood/witte muur aan welke als collectief naar de naam WEC luisterde. De gastheren werkten hard en hielden alles tegen maar kwamen grote fases van de wedstrijd amper van eigen helft af. Wat Keldonk echter ook probeerde: de bal wilde er maar niet in. WEC pakte daardoor een zuur verdiend puntje en Keldonk ging toch met een kater naar huis: 0-0.

[image=261912]

Constantia weer terug op koers
In Wanroij was de nederlaag tegen Keldonk bij trainer Jan Schaap hard aangekomen maar gelukkig voor hem volgde er tegen Elsendorp een snel herstel. In een eenzijdige wedstrijd wonnen de gastheren doodeenvoudig met 5-0 van de hekkensluiter die nog steeds geen enkel punt hebben behaald. Al binnen een kwartier was het 2-0 waarna Elsendorp even aanzette zonder echt gevaarlijk te worden. Daarna was het over en sluiten. Dennis Willems scoorde twee keer terwijl Joeri van de Weijer, Ruud van Duijnhoven en Rob Gerrits ook het net wisten te vinden.

FC De Rakt slaat eindelijk toe
Al een paar weken lang liet FC De Rakt aardig voetbal zien maar moesten de punten geflatteerd aan de tegenstander worden gelaten. Op eigen veld tegen ELI wisten de Udenaren dan eindelijk toe te slaan. Al in de eerste helft zorgde Roy Timmers voor 1-0 waarna Guus van Kessel er 2-0 van maakte. Na de pauze raakte Van Kessel licht geblesseerd, stond op het punt om te worden gewisseld, maar niet voordat hij fraai 3-0 scoorde. Het slotakkoord was voor Jaap van de Rakt die vanaf elf meter 4-0 maakte.

Odiliapeel sluipt omhoog
In Loosbroek wist WHV de gasten uit Odiliapeel niet van de zege af te houden: 2-4. Al snel zorgde Dave de Vocht voor 0-1 maar even daarna kopte Patrick van Thiel in eigen doel: 1-1. Odiliapeel was echter iets beter en toen de doelman van WHV in de fout ging maakte Hans Adam 1-2. Even later werd het door William Wijnen zelfs 1-3. WHV leek te verliezen maar kon via Thijs Lunenburg milderen naar 2-3. Omdat Hans Adam daarna namens de gasten een strafschop miste leek het nog spannend te worden maar topscorer Adam maakte vervolgens zijn foutje goed door verwoestend de 2-4 vast te leggen. Odiliapeel komt eraan.