Afbeelding

Udense markt waait bijna weg

Column 22 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83003]

Als je melk langer wil bewaren, dan kun je die het beste in de koe laten zitten. Als je wilt dat niemand door je sleutelgat kijkt, moet je de deur gewoon open laten. En als je van reizen houdt, moet je bolletjesslikker worden. Oké, die laatste klopt niet (die lui zitten meestal vast), maar ik wil maar zeggen, we doen soms zo hopeloos moeilijk, terwijl de oplossing voor de hand ligt. Mijn tante Grada zette altijd een kan kokend water in de koelkast. Als ze dan thee wilde gaan zetten, hoefde ze die kan alleen maar te ontdooien. Ik zag van de week mijn achterbuurman de kont van zijn varken kussen. “Ja”, zegt-ie, “ik heb schrale gebarsten lippen en dit weerhoudt me ervan om er vandaag nog één keer aan te likken”. Ach, het ligt allemaal zo voor de hand.

Afgelopen maandag waaide het een beetje, weet je nog? Het was door het KNMI aangekondigd als een ware tyfoon, maar enorm indrukwekkend werd het niet. Mijn opa kon het harder. In Sint Agatha waaide een scootmobiel tegen een trein, in Lithoijen vlogen drie inbrekers achter de tralies, en op de weg Oss – Schaijk kwamen twee auto’s met elkaar in botsing door wat zijwind. Kortom, een beetje teleurstellend allemaal. Maar ja, wat doe je als er niets aan de hand is? Precies, je blaast het zelf op. In Veghel rukte de brandweer uit om een bord van een pompstation vast te zetten. Waarschijnlijk had die pomphouder dat zelf losgedraaid. Want waar is zo’n bord voor? Precies, dat mensen er naar kijken, en reken maar dat passanten dat doen als er twee brandweerauto’s en een kraan mee bezig zijn. Handig bedacht van die eigenaar. Ook de media pompten het stormpje op. Op kliknieuws stond het alarmerende bericht dat in Uden de weekmarkt bijna weggewaaid was. Op de foto’s zag je inderdaad enkel lege kramen. De inhoud zou met de wind mee richting nieuwe ziekenhuis zijn gewaaid. Of nog verder. Maar wat bleek, de meeste marktkooplui waren helemaal niet op komen dagen, want bij windkracht 7 vervalt hun verzekering. Storm in een glas water dus.

Tot slot nog drie slimme tips voor dit weekend: Maak nooit ruzie met degene die je parachute vouwt. Vertrouw nooit een kok met anorexia. En doe een huwelijksaanzoek altijd in een restaurant: diner heb je, ja kun je krijgen.
Een slim weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant