Afbeelding

Derde plek Elzendaalcollege op Wiskundetoernooi

Onderwijs 178 keer gelezen
BOXMEER – Onlangs hebben Teun Hendriks, Wieke Bergers, Thijn Hermsen, Rutger Snijder van Wissenkerke en Joost Vernooij van Elzendaalcollege Boxmeer de derde prijs in de wacht gesleept op het landelijk wiskundetoernooi 2013. Aan het toernooi, dat plaatsvond op de Radboud Universiteit in Nijmegen, deden in totaal 100 teams van verschillende middelbare scholen mee.

[image=261230]

Het Wiskundetoernooi is een wiskundewedstrijd, die jaarlijks wordt georganiseerd door studenten en medewerkers van de opleiding wiskunde van de Radboud Universiteit. Dit jaar vond de 22ste editie plaats. Het dagprogramma bestond uit een Estafette waarbij leerlingen met hun team binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk opgaven moesten oplossen en de middagwedstrijd 'Sum of Us'. Bij dit laatste onderdeel kregen de teams verschillende opdrachten voorgelegd met als thema wiskunde en sport.
Na de estafette had het team van het Elzendaalcollege een gedeelde derde plaats, maar na het onderdeel Sum of Us won het team van Teun, Wieke, Thijn, Joost en Rutger definitief de derde prijs. Zij lieten hiermee niet alleen 97 teams achter zich, maar kregen als verrassing ook een weekend naar Marburg en Giessen in Duitsland aangeboden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant