4H: FC Uden aan kop en pakt periode

Voetbal 55 keer gelezen
UDEN - FC Uden won zondagmiddag met 1-3 op bezoek bij Mariahout. Zodoende gaat de ploeg van Johan van Osch nog zonder puntverlies aan kop. Cito won met 3-1 van NLC'03 en sv Ruwaard ging thuis fors onderuit.

[image=261228]

Even leek Mariahout kans op een gelijkspel te hebben. Tien minuten voor rust bracht Wim van den Heuvel Mariahout op gelijke hoogte, nadat Moukhtar Soury FC Uden op voorsprong had gezet. Met een gelijke stand zochten de ploegen de rust op. Maar tien minuten na rust was het wederom Soury die zijn ploeg op voorsprong zette. En natuurlijk kon ook Patrick Witjes niet ontbreken op het wedstrijdformulier. De titelhouder van de Regio Topscorer had ook zijn aandeel, een kwartier voor tijd bepaalde hij de eindstand op 1-3. Door de overwinning is FC Uden niet meer bij te halen in de eerste periode en mag het zich dus periodewinnaar noemen.

Cito
Bij Cito was zondagmiddag Nieky van Rossum de grote man. Tegen NLC'03 bracht hij zijn ploeg al binnen de minuut op voorsprong. De Lithenaren herstelde zich daarna enigszins van deze dramatische start, maar rond het halfuur was het wederom Van Rossum die scoorde. Na rust bracht NLC-aanvoerder Remco Bijl zijn ploeg terug in de wedstrijd, maar dat bleek niet genoeg. Drie minuten voor tijd besliste Bas van Rooy namens Cito de wedstrijd: 3-1.

Damen
De dag begon nog zo mooi voor sv Ruwaard. Na vijf minuten zorgde routinier Henk Damen tegen SCMH voor de 1-0. Maar aan het einde van de wedstrijd stond er 1-4 op het scorebord. Bob van den Berg boog namens SCMH nog voor rust eigenhandig de 1-0 om in een 1-2 en in de slotfase beslisten Pim van den Berg en Carli van Asseldonk met hun treffers de wedstrijd.

[image=261229]

Onderste regionen
FC Schadewijk lijkt niet uit de onderste regionen weg te kunnen komen. Vandaag leek het lange tijd op dat de Ossenaren dat wel zou lukken. Roel van Bergen bracht de ploeg op bezoek bij VOW rond het halfuur op 0-1. Lang leek dat genoeg te zijn, maar twintig minuten voor tijd maakten de gastheren gelijk via Rick van der Linden. En VOW ging er nog met de zege vandoor, want Juul van Erp werd de matchwinner. FC Schadewijk staat nu op een tiende plaats.

SDDL en Ollandia
SDDL moet voorlopig even afhaken bij de bovenste drie ploegen. De nummer vier speelde zondag tegen de nummer twee, Boskant. In Demen was het Boskant dat er met de zege vandoor ging. Een doelpunt was afdoende, 0-1 dus. Ollandia doet afstand van de degradatiezone. Op bezoek bij hekkensluiter DVG won de ploeg met 0-3. Stefan en Robert Erven scoorden beide één keer en ook Jan Wouters liet zich op het scoreformulier zetten.