Afbeelding

Orkesten uit regio op Jumbo Muziekfestival

Muziek 4 keer gelezen
ZIJTAART – De jaarlijkse muzikale strijd tussen de orkesten uit de regio, wordt op zaterdag 2 en zondag 3 november weer gestreden. De orkesten spelen op het Jumbo Muziekfestival Kring Veghel in Het Klooster in Zijtaart om de Albert van Zutphen wisselbokaal. Kan St. Willibrord, de grote winnaar van vorig jaar, de trofee behouden of gaat hij dit jaar naar een ander orkest?

[image=261034]

Het Muziekfestival is voor slagwerkgroepen, fanfares en harmonieën van de Vereniging van Muziekgezelschappen Kring Veghel. Dit jaar zullen tijdens dit festival acht slagwerkgroepen en dertien orkesten hun muzikale prestaties laten horen. Het Kringfestival wordt voor de 29ste keer gehouden en voor de 11e keer als Jumbo Muziekfestival. Op zaterdag gaat de wisselbeker naar de beste slagwerkgroep en op zondag krijgt het best spelende harmonie- of fanfareorkest de trofee. Het Klooster in Zijtaart vormt voor de derde keer het toneel in de muzikale strijd. Het programma start op zaterdag 2 november om 13.45 uur. Het laatste optreden wordt rond 20.00 uur verzorgd waarna om 21.15 uur de prijsuitreiking zal plaatsvinden. Het Festival gaat verder op zondag 3 november. Om 10.45 uur start het programma, om 21.15 uur wordt het concert afgesloten. De prijsuitreiking is om 22.30 uur. Het hele programma staat op de website: www.muziekkringveghel.nl.
Zowel bij de slagwerkers als bij de orkesten zijn de deelnemers ingedeeld in 3 niveaus. Voor elke groep is er een eerste prijs en voor de beste slagwerkgroep en het beste orkest is er de wisselbokaal. De beoordeling is in handen van een vakkundige jury. Het publiek is op beide dagen welkom en de toegang is gratis.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant