Afbeelding

De Wijde Wereld groeit

Onderwijs 70 keer gelezen
UDEN - Ruim één jaar na de start, zitten er 114 kinderen op Speelleercentrum de Wijde Wereld. Daarvan zijn 74 kinderen in de basisschoolleeftijd die het dagarrangement volgen met onderwijs en opvang en 40 kinderen maken gebruik van de kinderdagopvang. Ondanks een vraaguitval binnen kinderdagopvang, groeit dit kinderdagverblijf. Het blijkt inmiddels dat De Wijde Wereld voorziet in een behoefte van veel ouders.

[image=260963]

Om ouders en/of toekomstige ouders in de gelegenheid te stellen kennis te komen maken met de Wijde Wereld, is er op 29 oktober om 20.00 uur een informatieavond in de Wijde Wereld aan Helmteken 24 in Uden.
“Je brengt je hele kroost op één plek onder en de doorstroming verloopt drempelloos. Kinderen hoeven niet te wennen aan een andere locatie, andere omgeving, andere kinderen en medewerkers maar stromen gewoon door naar de volgende leeftijdsfase”, zegt directeur Jos van Zutphen.

Zuiderpark
Naast de kinderen van de Wijde Wereld, zitten er in dit gebouw ook 146 kinderen van basisschool ’t Mulderke. Overal in het gebouw zijn kinderen aan het werk en desondanks ademt de omgeving rust uit. Het gebouw is zo vormgegeven en ingedeeld dat de kinderen die in de klassen aan het werk zijn, geen overlast kunnen hebben van buiten spelende kinderen.
Door de grote overkappingen kunnen kinderen van de Wijde Wereld altijd buiten spelen. Verder grenst het plein aan het onlangs geopende Zuiderpark, dus aan buitenruimte hebben ze in ieder geval geen gebrek.
“In de korte tijd van haar bestaan heeft de Wijde Wereld een plek veroverd binnen een gevarieerd scala aan Udense onderwijsinstellingen en het ziet het ernaar uit dat niets een verdere groei in de weg staat.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant