Afbeelding

Op jacht naar de Prins, tip 9

Carnaval 152 keer gelezen
[image=255314]

Beste Papbuiken en Papbuikinnen,

Deze week de negende aanwijzing voor de neie Prins van Papgat.

Tip 9: Ze hebben groene vingers
Zittend op een mosgroen bankje in een rustig Begijnhofje bij onze zuiderburen, genietend van het najaarszonnetje en voor d’n Duvel niet bang, probeer ik Tip 9 voor u te verklaren.

Natuurlijk kennen wij allemaal de uitdrukkingen die hiervan afgeleid zijn. Als je groene vingers hebt kun je goed met planten overweg. Is het daar, waar de Prinskeuzecommissie ons naar toe wil sturen? Als dat het geval is zouden wij moeten zoeken bij medewerkers van de plantsoenendienst, tuincentra, hoveniers, boomkwekerijen en tuinders. Een ‘Groene Vinger’ is ook de naam van het stickje wat in plantenbakken gestoken kan worden en wat aangeeft welke verzorging de plant nodig heeft. Ook Googelen op ‘Groene Vingers’ in de lokale weekbladen levert verrassende hits op.

De verwijzing van groene vingers kan echter ook veel
simpeler zijn. Neem maar van mij aan dat de wagenbouwers in Papgat, met de kleur groen in het logo van hun club, bij het verven van de schitterende carnavalswagens vaak groene vingers krijgen. Vroeger gingen de Papbuiken gekleed in een kiel maar de laatste jaren zijn de clubleden steeds creatiever in het naar buiten brengen van hun clubkleuren. Sjaals, mutsen, petten en handschoenen worden hiervoor ingezet. Volgens mij heb ik daar het laatste jaar ook regelmatig groene vingers bij gezien.
Voor mij is het na het lezen van Tip 9 nog allerminst duidelijk in welke hoek ik het moet gaan zoeken. Ik hoop van harte dat de lezer van dit verhaal in combinatie met de voorafgaande tips wel weet wie het nieuwe koppel zal gaan vormen.
Mocht dit het geval zijn lever dan de oplossing in bij Frans Habraken, Vresselseweg 39, 5491 PA Sint-Oedenrode of via e-mail: habrakenf@hetnet.nl
Namens de Prinskeuzecommissie wil ik wel vragen om de inzending geheim te houden zodat ook andere Papbuiken nog een paar weken kunnen puzzelen.
De eerste die het koppel goed heeft geraden, wordt je persoonlijk door de nieuwe Prins en Heer Adjudant gefeliciteerd en ontvang je een overheerlijke fles Papgatwijn en natuurlijk de eeuwige roem.

PS Google: pagat-carnaval-facebook en like ons.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant