Afbeelding

‘Veghel draait door’ met Kouwe Kant

Carnaval 43 keer gelezen
De hofzittingen van CV de Kuussegatters vinden plaats op donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 november 2013 in de Koekbouw, Noordkade in Veghel. Informatie kaartverkoop: Desiree Rijkers, telefoonnummer 06 – 2060 9026. Meer info op: www.kuussegatters.nl.
Stadskrant Veghel en Kliknieuws blikken vooruit. Deze week met Mandy van den Broek


Ze zijn allemaal partners van leden van het bestuur van de Kuussegatters óf van de Raad van Elf. In totaal zo’n vijftien vrouwen en – toch ook enkele – mannen vormen samen de Kouwe Kant. En al zeker sinds juni zijn ze aan het warmlopen voor de hofzittingen. Mandy van den Broek – echtgenote van Opperkuus Fred van den Broek – is gebombardeerd tot hun woordvoerster. Even over de geschiedenis: “Vroeger had je het Cool Clubske, maar dat initiatief is een paar jaar geleden toch wat weggeebd. Een paar jaar geleden zeiden wij tegen elkaar, dat het toch wel leuk was om weer iets te gaan doen. Dat werd dus de Kouwe Kant.”

[image=260948]

Over hun bijdrage aan de komende Hofzittingen zegt Mandy: “We doen als groep bijna voltallig mee. En ook dit jaar nemen we de Veghelse actualiteiten weer lekker op de hak. Dat doen we met héél veel plezier: in het bedenken, bij de repetities en straks ook bij de optredens zelf.” Was het bij eerdere optredens vooral komisch toneel: dit jaar is de act ronduit cabaret, mét dans én zang. “We hebben zoveel kwaliteiten binnen onze groep. Die wilden we ook allemaal benutten,” belooft Mandy. Het geheel wordt in het gareel gehouden door Jurgen Scheffer. “Wil je die zeker vermelden? Want aan hem hebben we véél te danken!” De groep wordt op toneel begeleid door de Big Band. Zonder al te veel willen verraden, wil Mandy nog wel wat kwijt over het thema: “We hebben gekozen voor ‘Veghel Draait Door’. Met een vette knipoog naar De Wereld Draait Door, maar dan lekker op zijn Veghels.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant