Afbeelding

Toch nog dik verdiend punt voor UDI'19

Voetbal 33 keer gelezen
UDEN - Ondanks dat UDI'19 het betere van het spel had gehad leek men toch op eigen veld tegen Schijndel tegen een onverdiende 1-2 nederlaag aan te lopen. Diep in de blessuretijd was het echter Tim Wolf die op aangeven van Moustafa Seddiqi alsnog voor gerechtigheid zorgde door de 2-2 achter Schijndel-keeper Stijn van de Donk te schieten.

[youtube=SYX9Ldv-bS0]

Na afloop was eigenlijk niemand blij. Schijndel had namelijk nadrukkelijk geroken aan de volle buit terwijl de Udenaren zich tekort hadden gedaan gezien het veldspel en de kansenverhouding. Waar de Parkzichters wel tevreden over konden zijn was dat er duidelijk beter gevoetbald werd dan de laatste twee duels het geval was geweest. Alhoewel Schijndel, met Armin Alibasic op de bank, voor de pauze aardig meedeed was het toch UDI'19 dat ook toen al de beste kansen kreeg. Zo had Bart van Schijndel kunnen scoren toen de goed spelende Sam Wassenberg de vuisten van Van de Donk had gevonden en de rebound een prooi voor de linksbuiten uit Deurne leek te gaan worden. Hoewel de kans in de praktijk moeilijker was dan zo op het oog leek had er wellicht toch meer uitgehaald kunnen worden dan de afzwaaier die nu volgde. Op knap aangeven van Randy Hofmeijer had ook Robin van Cuijk de 1-0 op zijn hoofd maar de middenvelder kwam niet verder dan wat schampen.

[image=260777]

Kansjes voor Schijndel
Aan de andere kant werd ook Schijndel een paar keer gevaarlijk. Sander Egmond kwam schuin alleen door maar vond de voeten van een attente doelman Thijs van Hoeij terwijl ook Sven Blummel meer had kunnen doen met een voorzet vanaf rechts. UDI'19-trainer Bas Gösgens: "Ik vond ons in de eerste helft redelijk spelen maar daarna gingen we echt behoorlijk goed voetballen." Het mooie voor UDI'19 was dat de spelers die de kar moeten trekken dat ook daadwerkelijk deden. Zowel Matthias van Zanten, Randy Hofmeijer als Sam Wassenberg speelden uitstekend waarbij moet worden aangetekend dat de twee eerstgenoemden bij lange na nog niet eens honderd procent fit zijn en nog veel beter kunnen. Schijndel hield echter knap stand. Het moet gezegd dat trainer Frank Brands tot nu toe vakwerk aflevert door een team in het veld te brengen dat gedisciplineerd en vast in elkaar zit. Op het middenveld lieten Mark Dobbelsteen en vooral Randy Thenu weer zien een aardig voetballend blok te vormen terwijl Joost de Laat, eerder reserve bij OJC, het vuile werk zonder morren opknapt.

[image=260776]

Alibasic
Halverweg de tweede helft wisselde Brands de wat fletse Sven Blummel die overigens op de tribune werd gadeslagen door een scout van RKC Waalwijk. Blummel kreeg net daarvoor wel een aardige kans toen Thenu schitterend voorbereidend werk in huis bleek te hebben. Armin Alibasic kwam erin waarna het niet lang duurde voordat hij zijn stempel drukte. Met weliswaar flink wat geluk kreeg de invaller de bal mee aan de linkerkant waarna hij wel het overzicht behield door Mark Dobbelsteen helemaal alleen voor Van Hoeij te posteren: 0-1. De beheerste manier waarop de linkspoot uit Heeswijk afrondde verraadde kwaliteit. UDI'19 vocht zich echter terug met onder meer een steeds sterker wordende Sam Wassenberg. Hij was het dan ook die na een bal van invaller Moustafa Seddiqi uiterst knap met de buitenkant van de schoen de verre hoek wist te vinden: 1-1. Even daarvoor verzuimde scheidsrechter Jordy de Goeij om de bal op de stip te leggen toen Seddiqi vrij kon inkoppen maar door Farley Kromodikoro overduidelijk in de rug werd geduwd. Een schoolvoorbeeld van een strafschop maar De Goeij deed of zijn neus bloedde. Even daarvoor haalde hij wel zeer onnodig autoritair zijn gram door de Schijndelse bank op luide wijze terecht te wijzen. Hij zette daarmee eigenlijk alleen maar zichzelf voor schut.

[image=260775]

[image=260774]

Vrijheid
Vijf minuten voor tijd lachte het geluk Schijndel toe. Thenu nam een vrije trap secuur richting tweede paal waar Joost de Laat zomaar vogelvrij kon binnenkoppen: 1-2. Gösgens: "Moussi liep niet mee." Gelukkig haalde 'Moussi' Seddiqi even later zijn gram door na een voorzet vanaf rechts door Wassenberg het overzicht te bewaren en Tim Wolf de kans te gunnen die uiteindelijk tot de luid bejubelde 2-2 leidde. Wolf bleef namelijk ook koel en knalde zeer beheerst binnen. Een zeer goed doelpunt en ook dik verdiend. Gösgens: "We hebben twee punten verloren maar uiteraard is dit niet desastreus. We zijn blij met het uiteindelijke gelijke spel." (Willy Rooyakkers)

[image=260773]

UDI'19 - Van Hoeij, De Ruiter, Van Dijk (68. Benkers), Zegers, Van Zanten, Van Cuijk (72. Seddiqi), Hofmeijer, Van Geelkerken, Wolf, Wassenberg, Van Schijndel (81. Tuithof).

SCHIJNDEL - Van de Donk, Van der Eerden (80. Geerts), De Ruijter, Kromodikoro, Van Adelberg, Dobbelsteen, Thenu, De Laat, Sjaak Egmond, Sander Egmond, Blummel (64. Alibasic).


Uitslagen Hoofdklasse B:
-UDI'19 - Schijndel 2-2
-OJC Rosmalen - Blauw Geel'28 3-3
-Nuenen - Groene Ster 4-1
-Baronie - Bekkerveld 2-0

Stand Hoofdklasse B:
1. Blauw Geel'38 6-14
2. Gemert 6-14
3. Schijndel 6-13
4. SV Venray 6-10
5. UDI'19 6-10
6. Baronie 5-9
7. Nuenen 6-9
8. OJC Rosmalen 6-8
9. Dongen 6-7
10. EHC 6-7
11. Groene Ster 6-4
12. Deurne 6-4
13. Bekkerveld 6-3
14. De Valk 5-2
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant