Afbeelding

'We horen voorgoed bij de familie'

Carnaval 24 keer gelezen
De hofzittingen van CV de Kuussegatters vinden plaats op donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 november 2013 in de Koekbouw, Noordkade in Veghel. Informatie kaartverkoop: Desiree Rijkers, telefoonnummer 06 – 2060 9026. Meer info op: www.kuussegatters.nl.
Stadskrant Veghel en Kliknieuws blikken vooruit.


Van een afscheid wil hij niet weten. Dick van Schie wordt dan weliswaar op donderdag 21 november als carnavalsprins uitgezwaaid, maar ‘afscheid’ vindt hij toch echt een te groot woord: “Ik heb voor de laatste keer dat pak aan, zo zie ik ‘t.” Het afgelopen jaar heeft zijn leven voorgoed veranderd. Vierde hij al tijden nauwelijks meer carnaval, vanaf dit jaar is het niet meer uit zijn leven weg te denken. “Als je voor zoiets gevraagd wordt, heb je geen idee. Het overkomt je! Ik dacht eigenlijk dat ik heel Veghel wel kende, maar er is een compleet nieuwe bloedgroep bijgekomen. Ik heb heel veel mensen ontmoet, die ik zeker niet uit het oog ga verliezen. Carnaval is bindend, wat dat betreft ”

[image=260732]

Van Schie denkt daarbij aan de mensen van de carnavalsvereniging, maar zeker ook aan zijn adjudanten: “Als prins word je gezien als dé gangmaker. Je kunt dus niet eens ergens rustig aan een tafeltje gaan zitten. Gelukkig waren we dan toch altijd met z’n drieën. Als je dan toch eens een inkakmomentje had, dan trokken de anderen je er wel weer doorheen. Ik heb gelukkig twee héél goeie gehad.” Over de komende hofzittingen wil de scheidende prins nadrukkelijk gezegd hebben: “Of je nu wel of niet van carnaval houdt: de hofzittingen zijn voor iedereen leuk. Die hebben namelijk helemaal niet zoveel met carnaval te maken. Ik zie het meer als een open podium voor heel Veghel.” Of hij daar zelf in de toekomst op te zien zal zijn? “Ik vewacht zeker van wel. Toen ik me pas tegen mijn adjudanten liet ontvallen, dat we er over een paar weken vanaf zouden zijn, trokken ze me meteen bij de les. Zo is het niet. We horen vanaf nu voorgoed bij ‘de familie’!”


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant