Afbeelding

‘EVVC moet tegen IVO punten pakken’

Voetbal 18 keer gelezen
VINKEL – Rick van Aalst (29) kwam twee jaar geleden bij EVVC terecht toen de club nog in de vierde klasse speelde. Nu speelt hij met de Vinkelnaren, na twee opeenvolgende promoties, in de tweede klasse. De doelman merkt het verschil met de twee eerdere jaren.

[image=198088]

EVVC staat op dit moment op een negende plaats met zes punten uit vijf wedstrijden. Een plaats die recht doet aan de prestaties van EVVC, als we Van Aalst mogen geloven. “We hadden misschien wat meer kunnen halen. Tegen Venlosche Boys speel je lang met 10 man en lijk je stand te houden, maar krijg je vlak voor tijd de 3-2 tegen. Maar goed, tegen Erp en Sparta’18 win je weer in de laatste minuten. Links- of rechtsom pak je punten, maar laat je ze ook liggen. Uiteindelijk sta je waar je hoort te staan.”

IVO
Het is zaak voor EVVC, dat voor handhaving gaat, om in wedstrijden tegen directe concurrenten toe te slaan. Zoals aankomende zondag thuis tegen IVO.
“Dat is een belangrijke wedstrijd. Als je wint, neem je afstand van de onderste ploegen. En net als tegen Sparta en Erp, moet je ook tegen deze concurrent punten pakken om mee te kunnen blijven draaien.” Van Aalst merkt het verschil in de ploegen die hij dit seizoen tegen zich krijgt ten opzichte van eerdere jaren. “Het is allemaal net wat beter, slimmer en sneller. Foutjes worden vaker afgestraft. Op zich voetballen we niet verkeerd, alleen tegen Volharding hadden we een off-day (7-1 verlies, red.).” Ook voor hemzelf als keeper is het anders dan voorgaande jaren. “In de vierde klasse waren we veruit de beste ploeg, toen kreeg ik nauwelijks iets te doen. In de derde klasse was dat al meer en nu heb ik regelmatig iets te doen.”

Ervaring
Met zijn 29 jaar en ervaring bij clubs als TOP en O.S.S.’20 heeft Van Aalst ervaring bij clubs op een hoger niveau. “Ik ben een van de meer ervaren jongens inderdaad”, zegt Van Aalst. “Maar de hele groep heeft ervaring. We hebben jongens van 23 die al jaren in het eerste spelen en meerdere promoties en een degradatie hebben meegemaakt.” EVVC heeft de kwaliteiten om tweede klasse te spelen, daar is hij van overtuigd. “We hebben spelers die wedstrijden kunnen beslissen en creëren makkelijk kansen. Daarnaast hebben we de fysieke kwaliteiten om er eens de beuk in te gooien. Elke linie staat er goed op bij ons.” Zelf gaat hij ervan uit dat hij nog enkele jaren door kan keepen. “Zeker, ik ben nog maar 29 jaar en heb dus nog wat jaren voor me liggen. Als ik het kan, dan zal ik het zeker niet laten.”

[image=260696][image=260697][image=260698]

Programma tweede klasse h
- EVVC - IVO

Stand tweede klasse h
1 Heeswijk 6-15
2 Wilhelmina '08 5-13
3 ZSV 6-13
4 Venlosche Boys 6-12
5 Prinses Irene 6-10
6 NWC 5-9
7 Volharding 6-9
8 Sittard 6-7
9 EVVC 5-6
10 Sparta '18 5-4
11 Berghem Sport 5-4
12 IVO 5-4
13 Helmond 6-4
14 Erp 6-3
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant