Afbeelding

Bomen op fietspad in Vorstenbosch

Column 63 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Ik hoorde net op mijn laptop een radiocommercial om op mijn telefoon televisie te gaan kijken. Tuurlijk! Nog even en je kunt met je GSM ook je brood roosteren, en je cavia temperaturen. En als je er nog geen hebt, dan mag je officieel een gehandicapte parkeerkaart aanvragen. Die kant gaat het op! Veel mensen hebben foto’s van hun dierbaren in hun portemonnee, maar hoe lang duurt het nog voor mensen een foto van hun iPhone 5 bij zich dragen? En dat de ambtenaar van de burgerlijke stand tegen het pasgetrouwde stel zegt “en dan mag u nu officieel uw Facebook-status updaten”.

Maar laat ik mijn mond maar houden. Per slot zit ik sinds twee weken ook op dat Amerikaanse smoelenboek en heb ik al meer dan 200 likes, wat dat ook moge betekenen. Jawel ikke (!), die tot voor kort nog niet eens op het digitale fietspad zat. En neerbuigende moppen tapte zoals “Facebook heeft inmiddels een half miljard gebruikers en mijn zus is er daar 7 van” en “Facebook-vrienden zijn geen echte vrienden, althans dat schreef mijn goede vriend, de Dalai Lama”. Gelukkig zijn er mensen, die via Facebook een cursus geven, om van je Facebook-verslaving af te komen, tenminste dat las ik op Facebook.

Ik vraag me wel af of het allemaal gezond is, al die teksten door de lucht. Anders dan die Osse Weg van de Toekomst, ben ikzelf absoluut niet technisch aangelegd, maar mij lijkt het sterk dat die straling van die constant facebookende mobieltjes totaal geen effect heeft op de luchtkwaliteit. Het wordt toch veel te vol!? In Vorstenbosch zijn niet voor niets enkele bomen een fietspad op gelopen. Die kregen geen zuurstof meer, logisch. En ook de zon kwam er van de week al niet meer doorheen. Het Volkelse Festyland veranderde in één grote wild waterbaan (Hemelrijk stik-jaloers) en ook in Veghel was het gezeik niet van de lucht. Daar verplaatste men zelfs het Anker (laat je niks wijsmaken, dat is géén basisschool!). Er moest iets gebeuren. En dus werd in Uden Jezus maar weer aan het kruis genageld, schuin tegenover Electrozaak Ben van Dijk, alwaar die mobiele luchtvervuilers verkocht worden. Maar of dat gaat helpen? In Oss zijn ze het geloof allang kwijt. Daar organiseerden ze na die plenspartij een zwemvierdaagse. Onder het motto “Na Oss de zondvloed!” Dat wordt pompen of verzuipen.

Geen waterig weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant