Afbeelding

'Geen seconde verveeld op Festyland'

Muziek 15 keer gelezen
VOLKEL - Verslaggeefster Emma Verbraak ging samen met Reggy Maar voor Kliknieuws naar FestyLand. Zij verbleven tijdens het laatste festival van dit jaar in een tent op de festivalcamping. Ze maakten een verslag van het feestweekend.

[image=260661]

Het was een regenachtige vrijdagmiddag maar we hadden er zin in. Mijn vriend Reggy Maar en ik waren klaar voor FestyLand. Bijna, we moesten eerst nog de tent opzetten. Makkelijker gezegd dan gedaan. Na drie pogingen slaagden onze vier linkerhanden erin iets te bouwen wat op een tent leek. Dat was goed genoeg want we wilden snel het festivalterrein op.
Bij de ingang stond al een grote groep FestyLanders te wachten tot de poorten open gingen. Boven de hekken waren al felgekleurde tenten en een reuzenrad te zien. Al snel waren we binnen. Ik wilde toch wel graag het jubileumconcert van BZB zien. Het bleek dat ik niet de enige was, het leek er zelfs op dat alle bezoekers van FestyLand zich in de Jupiler Live Stage hadden verzameld. Het publiek ging uit zijn dak. Bier vloog door de lucht en er werd hard meegeschreeuwd.

Ochtendgymnastiek
Na het optreden hoorde ik mijn maag knorren. We waren zo afgeleid door alles om ons heen, dat we helemaal waren vergeten te eten. We wisten niet hoe snel we naar de Eetertaintent moesten lopen. Daar was genoeg keus: Italiaans, Vietnamees, belegde broodjes en soep. We besloten te kiezen voor een traditioneel broodje frikadel. Een goede bodem voor wat dankzij onder andere the Partysquad en de dj’s van het Boomshakalak Soundsystem een te gekke avond zou worden.
Toen ik zaterdagochtend de tent openritste, kwam het zonnetje me tegenmoet. Op het podium van de camping stonden twee dikke dames in sportoutfit al klaar voor een sessie ochtendgymnastiek. De eerste vroege vogels liepen al rond met blikjes bier. Anderen hielden vermoeid een energiedrankje vast. Iedereen had een eigen manier om wakker te worden. Wij deden dat met een heerlijk Festyburgermenu in Op Den Akker.

Behaarde billen
Op het festivalterrein viel het ons heel erg op hoe gevarieerd FestyLand is. In The Church speelde Wasted Bullet snoeiharde metal, maar een paar tenten verderop was het aan Keizer Skarel om mensen lekker te laten dansen op relaxte beats. Voor ieder wat wils dus. Had je even geen zin in muziek, dan kon je altijd nog in de draaimolen of even langs de Candy-kapper voor een gekke festivalcoupe. Hoe later het werd, hoe gezelliger en meer dronken de FestyLanders werden. Ik werd door verschillende jongens versierd op manieren die ik als meisje uit de stad nog niet kende. Jongens lieten me hun behaarde kont zien en ik werd halsoverkop opgetild en door de lucht gegooid.
De regenbuien van zondag mochten de pret niet drukken. Ik was erg blij dat ik de avond voor FestyLand nog even de stad in ben gerend voor een paar regenlaarzen. Op de camping waren sommige tenten in bootjes waren getransformeerd, maar onze tent stond gelukkig nog droog. Benieuwd naar het WK Apenkooi liepen we naar de Ballsroom. Daar speelden zich carnavaleske toestanden af. Harmonie en Drumband Sint Caecilia bracht het Wilhelmus ten gehore waarna kleine en grote kinderen verkleed in de vreemdste kostuums over klimrekken renden.
Tijdens FestyLand heb ik me geen seconde verveeld. Ik heb veel gekke, mooie, leuke en gezellige dingen meegemaakt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant