Afbeelding

'Eens Saturnus altijd Saturnus'

Sport 99 keer gelezen
UDEN – Volleybalvereniging Saturnus/Hendriks Coppelmans bestaat vijftig jaar. Dat wordt zaterdag 16 november van 15.00 tot 17.00 uur gevierd met een receptie in sportzaal De Ring en een groot feest in De Pul van 20.00 tot 02.00 uur. De leden Jan Gevers, Loes Boley en Mark van Winsen vertellen over hun club.

[image=260649]

Jan Gevers is medeoprichter van de vereniging en nog steeds actief. Hij was naar eigen zeggen altijd ‘Pietje precies’ en toonde volledige inzet. Hij raakte betrokken bij de oprichting omdat hij, net als zijn buurjongen, interesse had in de volleybalsport. Gevers werd gedreven door een ideaal: met zijn allen een mooie club neerzetten”. De medeoprichter vindt dat het bij Saturnus draait om sporten, trainen en gezelligheid. “De jeugd heeft de toekomst. Het is een landelijke tendens dat de jeugd nog wel sport, maar zich verder als vrijwilliger weinig inzet voor bijvoorbeeld bardiensten en de vele andere taken die er binnen een vereniging zijn. Dat is hier ook zo. In september is er een jeugdvertegenwoordiger gekozen door de jeugd. Deze vertegenwoordigt de jeugd in het bestuur van de vereniging. We hopen dat hierdoor wisselwerking ontstaat.

Gezelligheid
Loes Boley is al 25 jaar speelster van het eerste damesteam. Ze zit met veel plezier bij de club. “Ik kom oorspronkelijk uit Veghel, maar wilde naar Saturnus omdat mijn team bij Skunk destijds uit elkaar viel en ik op hoger niveau wilde spelen.” Ze begon in de derde divisie en werd makkelijk opgenomen in de vereniging. “Er wordt hier enorm veel georganiseerd. Er zijn leuke feestjes, leuke wedstrijden en leuke mensen.” Het hoogtepunt van haar speeltijd was de promotie naar de eerste divisie in 2004. “We hadden een zeer goede trainer/coach en talentvolle spelers. We hebben destijds zoveel uur in de sport gestoken en zijn er met z’n allen zó voor gegaan, dat was geweldig.” Boley hoopt dat wanneer de club naar MuzeRijk verhuist, de sfeer hetzelfde blijft. “Eens Saturnus, altijd Saturnus. Er wordt niet alleen gesport, het draait ook om de gezelligheid. Niet voor niets zijn er hele gezinnen lid.” Boley moet nog niet denken aan stoppen. “Als ik daar aan denk, krijg ik de kriebels. Het spelletje blijft gewoon leuk. Als de jeugdopleiding goed blijft, kunnen we met z’n allen nog een stapje hoger komen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant