Afbeelding

Iconen taxatiedag in MRK

Kunst en cultuur 36 keer gelezen
UDEN - In het kader van de expositie Russische iconen, vindt zaterdag 13.00-16.30 uur een iconentaxatiedag plaats in het MRK Uden. Iedereen, met een geldig toegangsbewijs, kan zijn of haar icoon laten taxeren door de firma Morsink of door drs Desirée Krikhaar, specialisten op het gebied van iconenschilderkunst en de cultuur van de orthodoxe kerken.

[image=259928]

Er is tevens gelegenheid de expositie te bezichtigen. Deze expositie is georganiseerd in het kader van de herdenking van de relatie Rusland-Nederland. Het MRK werkt hiervoor samen met met de Udense organisatie ‘Venster naar Rusland’ De bijzondere eigen collectie van het museum is voor deze gelegenheid aangevuld met een aantal bruiklenen. Hieronder een zeldzame reis iconostase uit de vroege 18e eeuw.
Van meer recente datum zijn de geëxposeerde iconen die kardinaal Willebrands als hoofd van het Secretariaat ter Bevordering van de Christelijke Eenheid (1960-1989) ontving. Daarnaast wordt de icoon getoond die Geert Hüsstege in opdracht van het bisdom 's-Hertogenbosch heeft geschilderd. Deze icoon wordt binnenkort aangeboden aan de Paus.

Rondom de expositie zijn tal van andere activiteiten georganiseerd, waaronder lezingen, cursussen iconen schilderen en muzikale optredens. Zie ook www.vensternaarrusland.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant