Afbeelding

Inbrekers gezocht in Schaijk

Column 33 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83645]

Ik krijg volgende week mijn nichtje Samantha weer over de vloer. Dat betekent pen en papier in de aanslag, want met een beetje geluk vang ik dan weer een heel cabaretprogramma op, en dat in 7 dagen tijd. Mijn vangst van vorig jaar betrof welgeteld 24 pagina’s vol domme opmerkingen: “Hee Mark, polygamie, dat is toch iemand die meerdere computerspelletjes door elkaar speelt? En de Gazastrook, dat is toch die aparte baan op de A2 waar alleen op gas rijdende auto’s mogen rijden”? Tuurlijk meid, en ik maar pennen. Vorig jaar hield ze een hele verhandeling over de ovulatietheorie van Darwin, en dat biseksuelen het slechts twee keer per jaar deden. Kon zo de planken op.

Voor volgende week heb ik al wat artikelen uit deze krant gescheurd en nonchalant door het huis verspreid. Stukjes met bijzondere koppen. Ach, eigenlijk hoef ik haar reactie niet eens live op te vangen. Ik weet inmiddels wel wat ze gaat zeggen bij het lezen. Hier komen alvast drie nieuwsberichten inclusief haar commentaar:

1.“Duo steelt uit Veghelse kledingcontainer”. Op zich een vrij schokkend bericht maar ik weet zeker dat Samantha het niet zo hoog opneemt. “Ja, ik gooi ook wel ’s per ongeluk iets moois weg, mijn lievelingsbroek of zo, en die zak haal je er dan weer uit! Logisch”.

2.“Nijmegens proces-verbaal voor zwarte taxi uit Oss”. Dit ligt voor ons voor de hand, straffen zo’n pief, maar Samantha zal zich afvragen: ”Hoezo? Blauwe of witte taxi’s mogen dus gewoon doorrijden! Dat is niet eerlijk, toch?

3.“Inbrekers gezocht in Schaijk”. Ja, om deze heb ik nou al enorme voorpret. Honderd procent zeker zal Samantha verzuchten: “Tja, als de ouwe te oud of te lui is om iedere nacht er op uit te gaan, dan moet je een ander zoeken.”

Nee, ik ga me echt vermaken komende week. En wacht even, het is niet enkel leedvermaak hoor. Soms kan ze ineens enorm diep uit de hoek komen. Op mijn eigen schriftje met aantekeningen voor mijn columns in deze weekkrant, heb ik een filosofische opmerking van Samantha op de kaft staan. “Bijzonder hè, wat er ook in de wereld gebeurt, het past altijd precies in de krant van de dag er op.” Kan het dieper?

Een hilarosofisch weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant