Afbeelding

BZB geeft al 20 jaar 100 procent

Muziek 250 keer gelezen
VOLKEL – Ze begonnen twintig jaar geleden als schoolbandje en zijn het nog steeds niet afgeleerd. Iedere dinsdag repeteert BZB in een schuur in Volkel voor gemiddeld honderd shows per jaar. Waar de band in de jaren ’90 nog choquerende teksten schreef, zingen de mannen nu over thema’s als echte vriendschap. De band is in twintig jaar gegroeid en is er nog lang niet klaar mee. Tijdens FestyLand treden ze iedere dag op.

[image=259857]

Na twee decennia kunnen de jongens genoeg anekdotes vertellen. “Die keer dat we met een bananenboot naar het podium gebracht werden. De boot sloeg om en we konden naar het podium borstcrawlen!” lacht zanger Fred Van Dijk.
“Of die keer dat Erik Jans een salto maakte in de tourbus. De salto ging goed, alleen het neerkomen ging iets minder”, grapt drummer Dick van der Wijst. Na de mislukte turnactie moest hij een optreden missen. Het optreden daarna is hij op een stretcher vervoerd en heeft hij daarop meegespeeld. “We hebben toen de backliner, een boom van een kerel die de gitaren aangeeft, verkleed als zuster. Dat was erg grappig!”
Volgens de leden zit de kracht van BZB in het feit dat de band na al die jaren nog steeds speelt met 100 procent van hun energie. “Ook als iemand een rotdag heeft, zorgen we dat het publiek daar niets van merkt. BZB voelt voor ons niet als werk. We vinden het mooi dat we mogen doen waar we van houden: muziek maken. Dat verveelt nooit.”
FestyLand is door Rien Somers bedacht om het vijftienjarig jubileum van BZB te vieren. “We kijken er het hele jaar naar uit.”

FestyLand
De vrijdag van FestyLand speelt BZB tussen 19.30 en 20.45 uur hun jubileumshow. Ze brengen oude nummers ten gehore samen met oud-bandlid Robert van Asseldonk. Zaterdag heeft BZB ’s middags een akoestische set. Zaterdagavond sluit de band af met een electrische set. Zondag vanaf 17.45 uur spelen BZB and friends. Onder andere Armand en Gijs Jolink van Jovink staan dan samen met BZB op het podium.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant