Afbeelding

Guus Meeuwis wordt Knoergoeie Brabander

Carnaval 68 keer gelezen
UDEN - Als grootste en laatste verrassing kwam zondagavond de nieuwe Knoergoeie Brabander uit de hoge hoed van carnavalsvereniging De Knoerissen. Guus Meeuwis heeft de nominatie van de Knoerissen aanvaard en wordt dan ook op 8 februari 2014 gehuldigd in Uden. En als op 11-11 het carnaval in Uden officieel start, kunnen de carnavalsvierders vooruit met het nieuwe motto dat ook deze avond tijdens het soiree van de Knoerissen werd onthuld. “Dè zie’k nou gêr!” geeft inhoud aan carnaval 2014.

[image=259488]

Een gezellige avond in de kroeg, meelopen met de optocht of meezingen met Op Volle Knoeren. Dat zien de Knoerissen graag oftewel ‘dè zie’k nou gêr’. De bedenkster van het motto, Ingrid Verkuijlen, kreeg de twee gratis kaarten voor de pronkzitting overhandigd uit handen van voorzitter Roland de Laak.

Eerste erelid
Het soiree werd dit jaar voor het eerste gehouden in Markant, podium voor theater en evenementen. Ruim 450 bezoekers waren getuigen van een verrassend programma. Zo werd voor het eerst in de geschiedenis van de Knoerissen een erelidmaatschap uitgereikt. Anton van Acquoy, een van de oprichters van de Knoerissen, werd geëerd voor zijn verdiensten. Van Acquoy was door persoonlijke omstandigheden op het laatste moment verhinderd. Prins Porcellus I, Math Peeters nam de honneurs waar en beloofde het aandenken, aan Anton van Acquoy te overhandigen. Het is een beeld, gemaakt door de Udense kunstenaar Ton Jansen.

Night of the Knoeris
De Knoerissen brachten zondagavond verschillende nieuwigheden. Aan het aanwezige publiek werd de nieuwe vriendenvereniging van de Knoerissen voorgesteld. Een vereniging die ervoor zorgt dat alle oud leden van de Knoerissen ook een officiële vertegenwoordiging hebben. Een muzikale noot met twaalf doedelzakken was de inleiding voor de onthulling van de terugkeer van het Grand Gala. Dat overigens in de nieuwe versie geen Grand Gala meer heet, maar Night of the Knoeris. Een avond waarbij de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht de muzikale invulling gaat geven. Een soort Udense Night of the Proms. Gezien de reacties uit de zaal, lijkt dit nieuwe evenement nu al een succes te gaan worden. Een optreden van Coen Grooten, ter promotie van het 11-jarige jubileum van Uje Swingt, zorgde ervoor dat de zaal helemaal los ging. (Foto's André van der Linden)

[image=259489]

[image=259490]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant