Afbeelding

Op jacht naar de Prins, tip 7

Carnaval 15 keer gelezen
Beste Papbuiken en Papbuikinnen,

Deze week wederom een aanwijzing op zoek naar de neie Prins van Papgat.

Tip 7: Ze hebben flink de pas d’r in

[image=255314]

Een beetje een rare manier van schrijven houdt de PK commissie er hier wel op na. Normaal spreek je van ‘Goed de pas er in houden’. Je zou bijna gaan denken dat deze tip meer cryptisch bedoeld is dan dat je in eerste instantie zou verwachten. Is het woordje ‘pas’ misschien een deel van de achternaam of wordt hier een andere zinspeling bedoeld.
Natuurlijk kan het ook een tip zijn waarmee de PK commissie ons wil doen geloven dat de heren twee echte wandelaars zijn die misschien wel wonen aan de Passtraat. Een ding is zeker als je flink de pas er in hebt moet je goed uitkijken want je kunt je dan makkelijk struikelen. Mochten de door ons gezochte heren ook nog lid zijn van de Ollands Lange Afstands Tippelaars dan is een ding zeker want bij deze vereniging maak je in ieder geval meer dan voldoende meters (Tip 3).
Ook met de jaarlijkse optocht in Papgat wordt er door sommige flink doorgestapt. Maar ook de mensen die zich bezig houden met Geocaching, hebben om hun doel te bereiken er vaak flink de pas in.
Ik zou alle Jagers van Papgat willen adviseren om op zondag eens goed rond te kijken bij de Scheeken, het Vresselse bos of bij het Groene Woud misschien loop je daar wel verdwaalde woudlopers tegen het lijf die er flink de pas in hebben.

Voor mij blijft het voorlopig nog gissen maar ik wil jullie mijn gedachtekronkels niet ontnemen. Als de heren aan het verbouwen zijn maken zij ook veelvuldig gebruik van een waterpas. Of zijn de door ons gezochte heren misschien twee medewerkers van een plaatselijke bank want ook dan hebben zij heel vaak de pas er in.

Mocht u na het lezen van de bovenstaande tekst of naar aanleiding van de voorgaande tips, die je altijd nog terug kunt lezen op www.papgat.com al een idee hebben wie het nieuwe koppel zal gaan vormen, lever dan u inzending in bij Frans Habraken, Vresselseweg 39, 5491PA Sint-Oedenrode. Mailen mag natuurlijk ook:
En bent u de eerste die het koppel goed heeft geraden, dan wordt u persoonlijk door de nieuwe Prins en Heer Adjudant gefeliciteerd en krijgt u een overheerlijke fles Papgatwijn en natuurlijk de eeuwige roem.

P.s. Google: pagat-carnaval-facebook en like ons.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant